Κοινωνία

Πειραματικά σχολεία: Live η κλήρωση από το υπουργείο Παιδείας

Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία γίνεται σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι του υπουργείου Παιδείας στο Youtube.

Εκτός από το YouTube, η κλήρωση μεταδίδεται και στον διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ στον εξής σύνδεσμο.

Πειραματικά σχολεία: Οι γονείς/κηδεμόνες των επιτυχόντων θα ενημερωθούν με sms στο κινητό

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, οι γονείς/κηδεμόνες των επιτυχόντων θα ενημερωθούν με sms στο κινητό που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι με την ίδια κλήρωση οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία θα λάβουν ένα τυχαίο μοναδικό Αριθμό Προτεραιότητας (ΑΠΠΣ), προκειμένου να ρυθμιστούν οι ισοβαθμίες που ενδεχομένως προκύψουν από τις εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα για τα Πειραματικά Σχολεία και η απόδοση του ΑΠΠΣ θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΔΕΠΠΣ με αναφορά στον εξαψήφιο κωδικό του υποψηφίου.

Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση διενεργείται από την Επιτροπή Κλήρωσης των Πειραματικών Σχολείων με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) - Διόφαντος, παρουσία συμβολαιογράφου, μέσω κατάλληλου λογισμικού (ηλεκτρονική κληρωτίδα).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης