Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε συστηματικά ληστείες

Ειδικότερα, χθες, Κυριακή 23 Απριλίου, συνελήφθησαν δύο άνδρες, 33 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση (συμμορία), ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, εδώ και περίπου έναν μήνα, «συνεργάζονταν» στις ληστείες που έκαναν σε Γλυφάδα, Βάρη, Βουλιαγμένη και Ελληνικό, δρώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και βάσει σχεδίου, το οποίο είχαν προσυνεννοηθεί και προαποφασίσει, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, επέλεγαν να πραγματοποιούν ληστείες βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, μεταβαίνοντας στους στόχους τους από κοινού ή ο καθένας μόνος του και χρησιμοποιώντας οχήματα (μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο). Για τη διάπραξη των ληστειών χρησιμοποιούσαν όπλο ρέπλικα, με το οποίο εκφόβιζαν τους υπαλλήλους των καταστημάτων και στη συνέχεια αφαιρούσαν τις εισπράξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, χαρακτηριστικό της συστηματικής, επανειλημμένης και αδιάκοπης δράσης τους, αποτελεί το γεγονός ότι στις 12/04/2023 και σε διάστημα λίγων μόλις ωρών ο 46χρονος διέπραξε διαδοχικά τρεις ληστείες, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τη λεία του.

Για τον τερματισμό της δράσης τους αξιοποιήθηκαν πλήρως στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής 23-04-2023 εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής να κινούνται με μοτοσικλέτα στην περιοχή της Γλυφάδας. Στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα ενώ παράλληλα πέταξαν στον δρόμο πιστόλι ρέπλικα, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν σε κοντινή απόσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στα σπίτια τους και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος του ρουχισμού που φορούσαν στις ληστείες, δύο μαχαίρια, 44 ναρκωτικά δισκία, καθώς και η μοτοσικλέτα και το πιστόλι ρέπλικα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των ληστειών.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει η εμπλοκή τους σε εννέα περιπτώσεις ληστειών, από τις οποίες η μία σε απόπειρα. Από την εγκληματική δραστηριότητά τους αποκόμισαν συνολικά 4.000 ευρώ, τα οποία -όπως προέκυψε- στοιχημάτιζαν σε τυχερά παίγνια.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι και κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει τις Αρχές για κλοπές, απάτες, υπεξαιρέσεις και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελιοδεικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ