Κοινωνία

Λέκκας για σεισμό στην Εύβοια: «Δεν θα έχουμε κάποιο ιδιαίτερο θέμα»

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, έκανε αναφορά στον σεισμό 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια σήμερα το πρωί (22.4.2023) και κούνησε και την Αττική και έδειξε αισιόδοξος για την εξέλιξη του φαινομένου, καθώς τόνισε ότι δεν νομίζει «να έχουμε κάποιο ιδιαίτερο θέμα με κάποιον πολύ μεγαλύτερο σεισμό».

«Πρόκειται για ένα ρήγμα που είχε δώσει σεισμική ακολουθία και τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο στην περιοχή», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σημερινό σεισμό στην Εύβοια.

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 11:38, σύμφωνα με την αυτόματη εφαρμογή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της περιοχής Ζάρακες Ευβοίας.

Όπως τονίζει ο κ. Λέκκας, σύμφωνα με μια πρώτη έρευνα δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή. «Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε περιοχές της Αθήνας και κυρίως στα βόρεια προάστια. Πρέπει να παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου αλλά δεν νομίζω να έχουμε κάποιο ιδιαίτερο θέμα με κάποιον πολύ μεγαλύτερο σεισμό», σημειώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Ο Ευθύμιος Λέκκας πρόσθεσε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν αναμένεται να συνεδριάσει η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...