Κοινωνία

Σαντορίνη: Το μαγικό έθιμο του Πάσχα στο χωριό Πύργος με τα 20.000 τενεκεδάκια- Εκπληκτικά βίντεο

Το μαγικό πασχαλινό έθιμο που λαμβάνει χώρα στο χωριό Πύργος της Σαντορίνης με τα χιλιάδες φωτεινά τενεκεδάκια έλαβε χώρα και φέτος την Μεγάλη Παρασκευή.

Πρόκειται για ένα έθιμο που κρατάει πολλά χρόνια πίσω, με τα χωριά να ανάβουν παραδοσιακά τα τενεκεδάκια για να δείχνουν τον δρόμο στον Επιτάφιο. Οι νεολαίοι του Πύργου εξέλιξαν το έθιμο εδώ και 50 χρόνια και τοποθετούν όλο και περισσότερα τενεκεδάκια με την πάροδο των χρόνων, ξεπερνώντας φέτος τις 16.000-17.000.

Τα δρομάκια του χωριού Πύργος στολίζονται απ' άκρη σε άκρη με τενεκεδένια λυχναράκια δημιουργώντας ένα ποτάμι φωτιάς που τρεμοπαίζει και μαζί με τον ήχο που παράγουν οι νέοι του χωριού χτυπώντας μεταλλικά αντικείμενα, το σκηνικό είναι τουλάχιστον κατανυκτικό κατά την περιφορά του Επιταφίου. Στο ίδιο χωριό, το πρωί του Σαββάτου, μετά την αναπαράσταση της Σταύρωσης, στρώνεται τραπέζι με χταπόδι στα κάρβουνα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...