Κοινωνία

Λαμία: Στα "χέρια" της ΕΛ.ΑΣ. σπείρα για 9 διαρρήξεις που έγιναν το 2020-Ανάμεσά τους και ένας ανήλικος

Δυόμισι χρόνια μετά την δράση μιας σπείρας που παραβίαζε σπίτια και αυτοκίνητα στην Φθιώτιδα και τη Φωκίδα, η αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Λαμίας οδήγησε στην ταυτοποίηση των μελών της, τα οποία είχαν διαπράξει συνολικά οκτώ διαρρήξεις και μία απόπειρα.

Πρόκειται για τέσσερις Ρομά, τρεις ενήλικες ηλικίας 30, 32 και 37 χρόνων και έναν ανήλικο, οι οποίοι δρούσαν από τα τέλη Αυγούστου ως τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2020, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Στο διάστημα αυτό, διέπραξαν πέντε διαρρήξεις σε σπίτια και άλλες τρεις σε οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας και συγκεκριμένα στις κοινότητες Ράχες, Γλύφα, Αγία Μαρίνα, Καραβόμυλος, Πελασγία και Υπάτη, καθώς και μια απόπειρα διάρρηξης σε σπίτι στο Πολύδροσο Φωκίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δράστες επέλεγαν ως στόχους σπίτια των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και εισέβαλαν στο εσωτερικό παραβιάζοντας παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, αλλά και σταθμευμένα οχήματα των οποίων παραβίαζαν τον χώρο των αποσκευών ή τα παράθυρά τους. Η λεία που αποκόμισαν από την δράση τους περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 40.000 ευρώ.

Η Ασφάλεια συνεχίζει την προανάκριση και εξετάζει τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες διαρρήξεις, ενώ σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Σε αυτήν περιλαμβάνονται και οι γονείς του ανήλικου που κατηγορούνται για πλημμελή εποπτεία του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ