Κοινωνία

Εύβοια: Δεν σέβονται τίποτα! - Βανδαλισμοί σε νεκροταφεία στην Ιστιαία (εικόνες)




Απαράδεκτες είναι οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από τα κοιμητήρια στον δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και προκαλούν την αγανάκτηση των πολιτών.


Η υποψήφια δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Μαρία Νταλιάνη αναφέρει για την τραγική κατάσταση στα νεκροταφεία: «Σεβασμός στους νεκρούς μας, όλοι εκεί θα καταλήξουμε. Αλλά εδώ δε σέβεστε τους ζωντανούς, θα σεβαστείτε τους νεκρούς; Το πρόβλημα είναι ότι στα κοιμητήρια δεν μπορείτε να ρίξετε ροζ τσιμέντο, αλλιώς θα τα είχατε τσιμεντώσει και αυτά».


Οι εικόνες ντροπής έχουν προκαλέσει την έντονη οργή και των πολιτών, την ώρα που ασυνείδητοι έχουν μετατρέψει τα νεκροταφεία σε σκουπιδότοπους, ενώ υπάρχουν στοιβαγμένα κουτιά από οστεοφυλάκιο κατεστραμμένα, τα οποία δεν γνωρίζουμε εάν είναι άδεια ή όχι.

Οι πολίτες κάνουν λόγο για τραγική κατάσταση, ενώ και οι φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει τους επιβεβαιώνουν.
Σκουπίδια, μπάζα, σπασμένοι τάφοι και πλάκες πεταμένες παντού μαζί με ξερόκλαδα, συνθέτουν ένα σκηνικό, το οποίο μόνο σεβασμό προς τους νεκρούς δεν δείχνει.


Οι κάτοικοι εκφράζουν την οργή τους για τις εικόνες εγκατάλειψης στο νεκροταφείο του δήμου και ζητούν οι αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν άμεσα του ζητήματος προκειμένου να καθαρίσει ο χώρος, που κάποιοι ασυνείδητοι μετέτρεψαν σε χωματερή.
Χωματερή έχει γίνει το νεκροταφείο Αλιβερίου


Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Αλιβέρι, με τους κατοίκους και εκεί να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τους ασυνείδητους που πετάνε τα σκουπίδια τους ακόμα και μέσα σε έναν χώρο όπως αυτόν χωρίς να σέβονται τους νεκρούς.


Οι εικόνες ντροπής που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Κοιμητήριο Αλιβερίου, προκαλούν αγανάκτηση, καθώς παντού υπάρχουν μπάζα και σκουπίδια.

Σκουπίδια, σπασμένοι τάφοι και μπάζα συνθέτουν και εκεί το απαράδεκτο σκηνικό που αντικρίζει όποιος πηγαίνει στο νεκροταφείο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ