Κοινωνία

Στους δρόμους οι διανομείς της Wolt: «Δουλεύουμε 12ωρα σε επικίνδυνες συνθήκες»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση των ταχυδιανομέων της Wolt οι οποίοι συλλογικά αποφάσισαν απεργία μέχρι τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως η διαμαρτυρία των εργαζομένων της εταιρείας έχει ξεκινήσει από την Πέμπτη 30/3 με αποκορύφωμα τη μαζική συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία επί της οδού Μιχαλακοπούλου στην Αθήνα, την Παρασκευή 31/3.

Αιτήματά τους η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και οι αμοιβές, ενώ για σήμερα είχαν προγραμματίσει στις 4 το απόγευμα συγκέντρωση στη διασταύρωση λεωφόρου Αλεξάνδρας και Κηφισίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίστοιχη κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα στις 14:00 στα γραφεία της Wolt.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως είναι «εργάτες με απόλυτα εξαρτημένη σχέση εργασίας και όχι συνεργάτες με κανένα επιχειρηματικό όμιλο».

«Δουλεύουμε σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες, αναγκασμένοι να μένουμε 12ωρα πάνω σε δύο ρόδες για να βγάλουμε το «ψωμί» της οικογένειας. Πολλοί από εμάς είμαστε μετανάστες που αντιμετωπίζουμε την απειλή της απέλασης, την αδήλωτη εργασία το ρατσισμό των αφεντικών», τονίζουν.

Οι εργαζόμενοι απευθυνόμενοι στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Woltapp, Δημήτρη Καρέλο δηλώνουν ξεκάθαρα πως δεν θα ανεχτούν άλλο την κατάσταση αυτή καθώς κάνουν την πιο «πολύνεκρη δουλειά».

«Ακόμα δεν αρχίσαμε να ξέρετε κύριε Δημήτρη Καρέλο, CEO of @woltapp. Βγάζετε, κλέβοντας μας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ προσωπικό μπόνους. Δεν θα παίξουμε άλλο με το ήδη μικρό μεροκάματο που μας πετάτε. Ταΐζουμε τα παιδιά μας με αυτό και κάνουμε την πιο πολύνεκρη δουλειά» αναφέρουν συγκεκριμένα.

«Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας»

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο οποίος μέσω ανακοίνωσής του τονίζει πως «ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας».

«Δεν θα τους περάσει! Μας θέλουν σύγχρονους δούλους. Να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και να αμειβόμαστε με ψίχουλα, προκειμένου αυτοί να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης