Κοινωνία

Λάρισα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαϊνη – Δύο συλλήψεις

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (27-03-2023) στη Λάρισα, συνελήφθησαν -2- άνδρες και συγκεκριμένα ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος ακόμη -15- ατόμων, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ταυτότητας των -12-, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση εγκληματικής ομάδας, παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, παράβαση της νομοθεσίας περί ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και άλλων διατάξεων και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, σύμφωνα με την ερτ. 

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση σύμφωνα με την Αστυνομία, από τα μέσα Ιανουάριου του 2023 δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου χρηματικού οφέλους.

Πιο αναλυτικά, ο αλλοδαπός συλληφθείς προμήθευε με ποσότητες κοκαΐνης τον ημεδαπό, επίσης συλληφθέντα, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα, διακινούσε με το Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, προσυμφωνημένες ποσότητες κοκαΐνης στους λοιπούς κατηγορουμένους, ενώ επιπλέον, άλλοι δύο δράστες εκ των κατηγορουμένων διακίνησαν κοκαΐνη που προμηθεύτηκαν από τον ημεδαπό συλληφθέντα, σε έτερους χρήστες.

Κατόπιν των ανωτέρω, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκαν οι δύο συλληφθέντες, ενώ στην κατοχή τους και σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, αλλά και στο Δ.Χ.Ε. όχημα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

· ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -641,1- γραμμαρίων, μείγμα κοκαΐνης και σόδας, βάρους -2,9- γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, · μείγμα μαγειρικής σόδας, βάρους -31,5- γραμμαρίων, · τα χρηματικά ποσά των -4.725- ευρώ, -1.100- λεκέ, -50- λέι και -5- δολαρίων, 5 κινητά τηλέφωνα, καθώς και ένας φορητός ασύρματος συντονισμένος σε συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατασχέθηκε, επίσης, το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους. Επιπροσθέτως, όπως προέκυψε, ο αλλοδαπός στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...