Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο λυράρης

Ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγήθηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί ο 66χρονος λυράρης, ο βασικός κατηγορούμενος στην ανατριχιαστική υπόθεση βιασμού μικρού αγοριού. Ο λυράρης φορώντας μαύρα ρούχα, καπέλο και μάσκα και κρύβοντας το πρόσωπό του, πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο «φως» οι αστυνομικοί δεν έπεσαν από τα σύννεφαί, για τον 66χρονο Κρητικό καλλιτέχνη που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού ανήλικου αγοριού στο Ηράκλειο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου αγοριού που έπεσε θύμα του λυράρη, ανέφερε πως ο 66χρονος είχε κληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από την Ασφάλεια Ηρακλείου για ανωμοτί κατάθεση για υπόθεση διακίνησης πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κορίτσι.

Στο «κάδρο» της υπόθεσης, εκτός από τον λυράρη και τον γιατρό από τον οποίο δε φαίνεται να προκύπτει κακοποίηση, σύμφωνα με τον κ.Κοκοσάλη, έχουν μπει άλλα δύο άτομα που φέρεται να έχουν κακοποιήσει το παιδί, ωστόσο δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Ως προς τη δράση του 66χρονου λυράρη, φέρεται να είχε «ανεβάσει» σε πλατφόρμα γνωριμιών, τρία διαφορετικά προφίλ για τον ανήλικο στα οποία ήταν αναρτημένο πορνογραφικό υλικό. Ωστόσο, δεν προκύπτει φιλία με την οικογένεια, ούτε σχέση με το παιδί ως δάσκαλος λύρας, αλλά λόγω της κοινωνικής προσβασιμοτητάς του φέρεται, σε κάποια χρονική στιγμή, να γνώρισε το παιδί.

Πρόκειται, για μια υπόθεση με πολύ μεγάλη «ουρά», ενώ ο ίδιος εικάζει ότι εμπλέκονται κι άλλα άτομα και αυτός είναι και ο λόγος που απευθύνεται ευρεία έκκληση προς όποιον γνωρίζει οτιδήποτε, να μιλήσει. Ο γνωστός δικηγόρος εκτιμά ότι κι άλλα παιδιά έχουν πέσει θύματα του λυράρη, ο οποίος είχε πρόσβαση σε ανήλικα λόγω και της ιδιότητας του δασκάλου μουσικής.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου, αφορά σε βιασμό κατ' εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ' εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση, μαστροπεία κατ' εξακολούθηση, παράνομη βία κατ' εξακολούθηση, και αφορούν στο διάστημα από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία της οικογένειας 16χρονου ο οποίος όπως ανέφερε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς, δεχόταν απειλές από τον 66χρονο προκειμένου να μην αποκαλύψει σε κανέναν τι συνέβαινε μεταξύ τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ