Κοινωνία

Λαγονήσι - Πυροβολισμός 16χρονου: Ρώσος πήγε στο νοσοκομείο και τον αναζητούσε, λέει συγγενής

Όλο και πιο παράξενη γίνεται η ιστορία με τον τραυματισμό του 16χρονου στο Λαγονήσι από άγνωστο πιστολέρο που τον πυροβόλησε στο πόδι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει συγγενής του ανήλικου θύματος, το περασμένο Σάββατο -την ημέρα που σημειώθηκε το σοκαριστικό περιστατικό- ένας άγνωστος άνδρας ρωσικής καταγωγής πήγε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί το παιδί και τον αναζητούσε!

«Το Σάββατο, λίγες ώρες μετά τον πυροβολισμό, έγινε ένα πολύ περίεργο περιστατικό. Ένας Ρώσος πήγε στην πύλη του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται το παιδί και ρωτούσε να μάθει σε ποιο δωμάτιο μπορεί να το βρει» αποκάλυψε αρχικά ο συγγενής μιλώντας στο Mega.

Ερωτηματικά προκαλεί επίσης το γεγονός πως προκειμένου να τον αφήσουν εισέλθει στο νοσοκομείο καινα μεταβεί στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν, είπε πως είναι συγγενής του ανήλικου.

«Ο άνδρας στην είσοδο από την ασφάλεια του νοσοκομείου τον ρώτησε ποιος είναι και εκείνος απάντησε πως είναι συγγενής. Μόλις πήγε ο φύλακας να ενημερώσει τηλεφωνικά την οικογένεια ότι έχει έρθει αυτός ο άνδρας και ζητά να δει το παιδί, εκείνος εξαφανίστηκε. Δεν ξέρουμε αν ήταν ο ίδιος άνθρωπος που πυροβόλησε ή έστειλαν άλλον» κατέληξε.

Πυροβόλησαν τα παιδιά πισώπλατα, λέει η μητέρα του 16χρονου - «Μην μας πυροβολείτε, είμαστε παιδιά»

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του πιστολέρο που άνοιξε πυρ κατά δύο 16χρονων ενώ αυτοί περπατούσαν στο Λαγονήσι με αποτέλεσμα ο ένας εξ αυτών να τραυματιστεί στο πόδι.

Για τη στιγμή της απρόκλητης επίθεσης που δέχθηκαν τα δύο παιδιά μίλησε στον ΑΝΤ1 η μητέρα του 16χρονου τραυματία κάνοντας λόγο για πυροβολισμούς που έπεσαν «πισώπλατα».

«Γύριζαν από βόλτα. Προσπερνάνε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, ακούν να ανοίγει η πόρτα και αμέσως μετά ο γιος μου νιώθει ένα τσούξιμο στο πόδι. Τους πυροβόλησε πισώπλατα» είπε αρχικά η μητέρα του 16χρονου τραυματία για ό,τι συνέβη στην οδό Κολοκοτρώνη.

«Μετά από λίγο πέσανε στα γόνατα και τον παρακαλούσαν "μην μας σκοτώσετε…". Πέταξαν τα τσαντάκια τους γιατί υπέθεσαν ότι πρόκειται για ληστεία. Αυτός μιλούσε σε μια γλώσσα, δεν ήταν αγγλικά. Τα παιδιά ήταν σε σοκ!» συνέχισε την περιγραφή η μητέρα του αγοριού.

Σύμφωνα με την ίδια ο δράστης «τράβηξε τον γιο μου από τον ώμο και τον πήγαινε προς το αυτοκίνητο, ο γιος μου απώθησε το χέρι του και έτσι κατάφεραν και του διέφυγαν. Κρύφτηκαν σε ένα οικόπεδο, πισω από έναν θάμνο. Ο ένας πήρε την αστυνομία και ο γιος μου πήρε εμάς και πήγαμε και τον πήραμε».

Όπως είπε «το παιδί μου είδε έναν, δεν είδε δεύτερο. Εκτός αν υπήρχε και δεν τους είδε. Δεν θυμάται όμως τι φόραγε, αν είχαν καλυμμένο το πρόσωπο τους. Είναι μικρά παιδιά, μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί όλα αυτά, όχι δεν έχουν πει τέτοιες λεπτομέρειες. Είναι σε σοκ!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερωτηθείσα για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τους πυροβολισμούς, η μητέρα του 16χρονου απάντησε «δεν μπορούμε να το καταλάβουμε για ποιον λόγο έγινε αυτή η επίθεση. Ούτε τους είπε κάτι, ούτε τίποτα. Τον προσπεράσανε και μετά πυροβόλησε. Είναι και δυο άριστοι μαθητές, δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ προβλήματα. Ποτέ δεν έχουν τσακωθεί για να πούμε μήπως έγινε για αυτό η για αυτό; Δεν μπορούμε να το δικαιολογήσουμε».

«Εννοείται ότι θέλουμε να βρεθεί ο δράστης για να δούμε και ποια ήταν τα κίνητρα του. Γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο. Εννοείται να υπάρχει περισσότερη αστυνόμευση. Είμαστε μια κλειστή κοινωνία, υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι που κάθονται τα παιδιά. Δεν μπορούμε τώρα να σκεφτόμαστε να τα αφήσουμε να πάνε μία βόλτα. Στο Λαγονήσι έγινε, ούτε στο κέντρο, ούτε σε κάποια κακόφημη περιοχή. Ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί, δεν ακούμπησε το κόκαλο ή την κεντρική αρτηρία για να έχουμε τα χειρότερα. Μένουμε στο Λαγονησι και ο μικρός δεν θέλει να ξανά γυρίσει πίσω…» κατέληξε η μητέρα του αγοριού.

Την ίδια ώρα, η θεία του φίλου του 16χρονου τραυματία διευκρίνισε πως δεν είχε προηγηθεί απολύτως τίποτα: «Δεν είχε λόγο αυτός ο άνθρωπος να βγει από το αυτοκίνητο και να πυροβολήσει. Τα παιδιά περπατούσαν στο δρόμο και πήγαιναν στα σπίτια τους. Περίπου στα 5 μέτρα αφού είχαν περάσει ένα τζιπάκι, ξαφνικά άκουσαν την πόρτα του οδηγού να ανοίγει και να κλείνει με δύναμη. Γύρισαν πίσω τα κεφάλια τους και είδαν έναν άνδρα. Τους μίλησε σε ξένη γλώσσα, τους μίλησε αφού τους πυροβόλησε. Πυροβόλησε μία φορά το ένα παιδί, τον φίλο του ανιψιού μου και τον πέτυχε στο μηρό. Το παιδί δεν το κατάλαβε εκείνη την ώρα. Ένιωσε ένα πόνο», ανέφερε η θεία του 16χρονου.

«Πέσανε τα παιδιά στα πόδια τους και του είπαν "Κύριε, σας παρακαλώ μην μας πυροβολείτε, είμαστε παιδιά". Ο συγκεκριμένος συνέχισε να ουρλιάζει και εκείνη την ώρα πήγε και τράβηξε το παιδί, αυτόν που πυροβόλησε, για να το βάλει μέσα στο αυτοκίνητο. Με το που τον πυροβόλησε, πήγε τον έπιασε από το μπράτσο και τον έσυρε στο αυτοκίνητό του. Τα παιδιά έκλαιγαν και μάλλον σαν να παραπάτησε ο κύριος, πήγαν και τον έσπρωξαν κάπως λίγο τα παιδιά, και άρχισαν να τρέχουν και έπεσαν σε κάτι θάμνους», πρόσθεσε η ίδια.

«Τα πυροβόλησε πισώπλατα. Τα παιδιά είναι και οι δύο αθλητές, 15 μισό, δεν είναι παιδιά ούτε που βγαίνουν, ούτε που έχουν περίεργες παρέες», ξεκαθάρισε η θεία του φίλου του τραυματία για το περιστατικό.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως το «περίεργο» περιστατικό έλαβε χώρα λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άγνωστοι άνδρες πλησίασε τους δύο 16χρονους την ώρα που περπατούσαν επί της οδού Κολοκοτρώνη.

Ο οδηγός του οχήματος κατέβηκε από το αμάξι και άπειλησε τα παιδιά τα οποία άρχισαν να τρέχουν για να ξεφύγουν. Τότε, ένας από τους επιβαίνοντες στο αμάξι πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο προς την πλευρά των ανηλίκων και πέτυχε τον έναν στα κάτω άκρα.

Ο 16χρονος διακομίστηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας όπου και νοσηλεύεται έχοντας διαμπερές τραύμα στο πόδι.

Σύμφωνα με συγγενή του ενός παιδιού, οι δύο φίλοι γυρνούσαν από βόλτα όταν από αυτοκίνητο βγήκε ένας άνδρας μιλώντας κάποια ξένη γλώσσα. Ο τόνος της φωνής του ήταν σαν να τους βρίζει και στα 5 μέτρα σημάδεψε στο πόδι και χτύπησε το ένα παιδί.

Αυτο που επισημαίνει ο συγγενής του παιδιού είναι ότι τον έπιασε από τον ώμο και στα αγγλικά του είπε «έλα», προσπαθώντας να τον βάλει μέσα στο αυτοκίνητο.

Τα δύο παιδιά σε κατάσταση σοκ προσπάθησαν να φύγουν και κρύφτηκαν μάλιστα, σε ένα οικόπεδο και τότε επικοινώνησαν με τους γονείς τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...