Κοινωνία

25η Μαρτίου - Λάρισα: Μαθητές θα παρελάσουν με κονκάρδες «ήταν έγκλημα» για την τραγωδία των Τεμπών

Οι μαθητές παρέλασαν χθες μπροστά από τη Βουλή ενώπιον των επισήμων δεχόμενοι τα χειροκροτήματα όσων βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και μερικοί εξ αυτών φορούσαν μαύρα περιβραγχιόνια για την τραγωδία των Τεμπών. Στη Λάρισα σήμερα, μαθητές θα παρελάσουν με κονκάρδες που γράφουν «ήταν έγκλημα».

Υπερήφανοι και γεμάτοι χαμόγελα οι μικροί και μεγάλοι μαθητές παρέλασαν χθες για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Πλήθος κόσμου χειροκρότησαν τα παιδιά που έκαναν παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών, κάποια από τα παιδιά που παρέλασαν φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια και μαύρα μαντήλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίστοιχα, σήμερα στη Λάρισα οι μαθητές θα παρελάσουν με κονκάρδες που γράφουν «Ήταν έγκλημα», στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την τραγωδία των Τεμπών.

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο 17χρονος μαθητής – μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Βασίλης Κολτσίδας εξήγησε πως η πρωτοβουλία αυτή γίνεται «ως ένδειξη πένθους και όχι για να βανδαλίσουμε την παρέλαση». Πρόσθεσε δε, πως είναι προαιρετικό, αλλά και πως «θα το φορέσουμε γιατί δε μπορούμε να παραβλέψουμε ένα τόσο σημαντικό έγκλημα επειδή είναι παρέλαση».

Αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στα σχολεία της Λάρισας, εξήγησε ότι «τα παιδιά έχουν καταλάβει από μόνα τους ότι δε φταίει μόνο ο σταθμάρχης. Ζούμε σε μία κοινωνία όπου η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ και ο ανθρώπινος παράγοντας θα έχει μηδενιστεί. Τα παιδιά χρησιμοποιούν το τρένο και βλέπουν τα προβλήματα… Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ότι το παραμύθι που προσπαθούν να μας πουλήσουν και έχουν αρχίσει ήδη να μαζεύουν ότι φταίει μόνο ο σταθμάρχης δεν ισχύει. Οι μαθητές δεν τρώμε κουτόχορτο, φταίνε διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε την κονκάρδα: 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...