Κοινωνία

Νέο περιστατικό bullying στη Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι 15χρονη – «Θα έρθουμε σπίτι σου…»

Τον εφιάλτη του bullying και των απειλών βίωσε μία 15χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη. Βρέθηκε στο στόχαστρο ομάδας 30 συνομήλικών της κοριτσιών που φαίνεται πως ζήλεψαν τις πρακτικές των χούλιγκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, όλα συνέβησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν μια ομάδα περίπου 30 ατόμων, που βρισκόταν στην πλατεία Αριστοτέλους, πληροφορήθηκε ότι η 15χρονη, άλλοτε συμμαθήτρια κάποιων εξ αυτών, ήταν στην πλατεία Ναυαρίνου μαζί με μια φίλη της. Δρώντας σαν χούλιγκαν, αποφάσισαν να βρουν την 15χρονη για να της επιτεθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκείνη τη στιγμή, η μητέρα της 15χρονης δέχτηκε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, που την ενημέρωσε ότι 30 άτομα πάνε να δείρουν την κόρη της. Έντρομη, μετέβη με το αυτοκίνητό της στο σημείο που βρισκόταν η κόρη της και την παρέλαβε. Στη διαδρομή της επιστροφής, μία κοπέλα από την παρέα των 30 ατόμων κάλεσε στο κινητό της τηλέφωνο την 15χρονη, φωνάζοντάς της «πού είσαι μωρή π…, Θα έρθουμε σπίτι σου να σε γαμ..». Το θύμα δέχτηκε μέσα σε λίγα λεπτά περισσότερες από 10 απειλητικές κλήσεις από διάφορους τηλεφωνικούς αριθμούς. Τρομαγμένη απενεργοποίησε το κινητό της τηλέφωνο.

Αναίτιες απειλές χωρίς να προηγηθεί κανένας καβγάς

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η 15χρονη είπε στη μητέρα της ότι γνωρίζει το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τις απειλές. Πρόκειται για μία συνομήλική της από το σχολείο που φοιτούσε μέχρι πέρυσι. Όπως ανέφερε, δεν υπήρξε ποτέ κανένας διαπληκτισμός με την ίδια.

Η 15χρονη γνώρισε την εν λόγω κοπέλα πριν από περίπου έναν χρόνο και ξεκίνησαν να κάνουν παρέα. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, η 15χρονη σταμάτησε να κάνει παρέα με την κοπέλα, γιατί απέκτησε περίεργη συμπεριφορά, άρχισε το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

«Αν πειράξουν την κόρη μου θα πάρω τον νόμο στα χέρια μου»

Μετά το περιστατικό η μητέρα της 15χρονης δηλώνει ότι αγωνιά για την ασφάλεια της κόρης της. «Φοβάται να βγει από το σπίτι καθώς η κοπέλα που βρίσκεται πίσω από τις απειλές ζει στη γειτονιά μας» εξηγεί στο thestival.gr. «Υπάρχει κάποιος που μπορεί να με ακούσει; Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας. Με τους νόμους που έχουμε πρέπει να γίνει κάτι κακό και μετά θα τρέξουμε» συμπληρώνει η μητέρα. «Δηλαδή πρέπει να πάρω τον νόμο στα χέρια μου; Εάν πειράξουν έστω και μια τρίχα από τα μαλλιά της, πραγματικά θα πάρω τον νόμο στα χέρια μου. Πού θα βρω το δίκιο μου; Το θέμα είναι να μη γίνει κάτι. Άμα γίνει, τι να το κάνω;» καταλήγει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένεια, δια του δικηγόρου της, Φραγκίσκου Βαμβακάρη, θα καταθέσει μήνυση κατά της κοπέλας που απειλούσε την 15χρονη και κατά παντός υπευθύνου. Οι τηλεφωνικοί αριθμοί που κάλεσαν την ανήλικη το βράδυ του επεισοδίου θα παραδοθούν στην Αστυνομία.

«Είμαστε όλοι εν δυνάμει θύματα μιας τέτοιας επίθεσης»

«Τέτοιες συμπεριφορές δίνουν την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε καθεστώτα γκέτο, όπου επικρατεί ο νόμος των συμμοριών» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Φραγκίσκος Βαμβακάρης, για το περιστατικό της 19ης Μαρτίου.

«Ποιος θα μπορούσε να παρηγορήσει αυτήν τη μητέρα αν το παιδί της πέθαινε από την άτακτη επίθεση περισσότερων από 20 ατόμων; Ποιος θα μπορούσε να άρει τα ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα που θα μπορούσε να έχει αποκομίσει το 15χρονο αυτό παιδί από την επίθεση αυτή;» επισημαίνει ο κ. Βαμβακάρης. «Και το χειρότερο όλων είναι ότι η επίθεση αυτή ήταν απρόκλητη, δηλαδή, είμαστε όλοι μας εν δυνάμει θύματα μιας τέτοιας επίθεσης…» καταλήγει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...