Κοινωνία

Χίος: Εντυπωσιάζει η τεράστια ελληνική σημαία που υψώθηκε στο λιμάνι

Παρουσία των Αρχών του νησιού και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η έπαρση της μεγάλης σημαίας στον νότιο λιμενοβραχίονα του κεντρικού λιμένα της Χίου, ανοίγοντας έτσι τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 202 χρόνια από την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.

Η μεγάλη σημαία μεταφέρθηκε με πομπή από τους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου υπό τα εμβατήρια της φιλαρμονικής του Δήμου ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα της 96 ΑΔΤΕ «Χίος», σύμφωνα με το politischios.

Στην τελετή, έδωσαν το «παρών» ο βουλευτής Χίου και υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης καθώς και ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

«Η 25η Μαρτίου σηματοδοτεί το ορόσημο για τη νεότερη ιστορία της Χώρας μας. Όλοι μας κάθε χρόνο τιμούμε με σεβασμό τον ηρωικό και καθολικό ξεσηκωμό του γένους μας για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και την απόκτηση της πολυπόθητης λευτεριάς. Οι έννοιες της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας, της εθνικής αξιοπρέπειας έγιναν απαράμιλλοι φάροι των αγώνων των προγόνων μας αλλά και σημείο αναφοράς που ενέπνευσε και άλλους λαούς να διεκδικήσουν τα δίκαια τους, ενώ διαχρονικά η επέτειος της ελληνικής εθνεγερσίας εξακολουθεί να εμπνέει για πολλαπλούς αγώνες σε κάθε επίπεδο. Συγχρόνως δε, ετούτη τη μέρα εκτός από την εθνική επέτειο γιορτάζουμε και το ανεπανάληπτο και θεόσταλτο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!», υπογράμμισε ο δήμαρχος Χίου, κ. Κάρμαντζης, σύμφωνα με το xiakoslaos.

Μήνυμα για την εθνική μας επέτειο έστειλε κι ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Βρουλής, υπογραμμίζοντας ότι η 25η Μαρτίου 1821 είναι μία ημέρα τιμής και εθνικής υπερηφάνειας για τους απανταχού Έλληνες.


 
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...