Κοινωνία

Κορονοϊός: Τρία χρόνια από το πρώτο lockdown στην Ελλάδα

Στις 22 Μαρτίου του 2020, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με διάγγελμά του, ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα και τον περιορισμό μετακινήσεων σε εθνικό επίπεδο, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ από τα ξημερώματα της 23ης Μαρτίου.

Το πρώτο λοκντάουν στην Ελλάδα ήταν κάτι άγνωστο για όλους και οι εικόνες της έρημης πρωτεύουσας πρωτοφανείς. 

Οι λέξεις καραντίνα, ενημέρωση, θύματα, μήνυμα στο 13033 και τεστ κορωνοϊού μπήκαν στην ζωή μας, ενώ ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έγινε ο άνθρωπος από τον οποίο όλη η χώρα κάθε απόγευμα περίμενε να ενημερωθεί. 

Το Πάσχα του 2020 βρήκε του Ελληνες απομονωμένους, με τους Αθηναίους και τους κατοίκους των μεγαλουπόλεων να ψάλουν το «Χριστός Ανέστη» από τα μπαλκόνια τους. 

Στις 28 Απριλίου ανακοινώθηκε το σχέδιο της κυβέρνησης για το σταδιακό «άνοιγμα» της χώρας με ημερομηνίες-ορόσημα καθ' όλη τη διάρκεια του Μαΐου και του Ιουνίου 2020.

Από τις 4 Μαΐου ήρθη η υποχρέωση αποστολής SMS στον αριθμό 13033 ή συμπλήρωσης γραπτής άδειας κατά την έξοδο από το σπίτι, που είχε επιβληθεί από τις 23 Μαρτίου.

Από την ίδια μέρα αποφασίστηκε και η επανέναρξη λειτουργίας ορισμένων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...