Κοινωνία

21 μέρες μετά την τραγωδία μπήκε το πρώτο τρένο στις ράγες για Χαλκίδα- Στα πίσω βαγόνια οι επιβάτες

Δειλά δειλά, ο Προαστιακός ξεκίνησε τα δρομολόγια για το Αεροδρόμιο εκτελώντας το Πειραιάς-Αεροδρόμιο. Οι κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών στήθηκαν από τα ξημερώματα στον Σταθμό Λαρίσης όπου θα εκτελείτο το πρώτο δρομολόγιο και κατέγραψαν τους πρώτους συρμούς να διέρχονται από τις αποβάθρες για πρώτη φορά μετά από το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στις 5.05 έφυγε η πρώτη αμαξοστοιχία του προαστιακού για Αεροδρόμιο, και 5.25 ο συρμός για τη Χαλκίδα. Τα δρομολόγια είναι μειωμένα και για το αεροδρόμιο θα είναι ανά μία ώρα ενώ ανά δύο ώρες θα κινούνται οι συρμοί για τη Χαλκίδα. Πολλοί πολίτες έχουν σπεύσει για να μπουν στο τρένο ενώ σημειώνεται πως πολλοί μπήκαν στα πίσω βαγόνια και απέφυγαν τα μπροστινά...

Ο σταθμάρχης του σταθμού Λαρίσης, Γιάννης Κοκκινάκης επεσήμανε πως, «είμαι 40 χρόνια σταθμάρχης. Μιλήσαμε με τον μηχανοδηγό, έχουμε πάρει την ελεύθερη γραμμή για να πάει στον σταθμό τον επόμενο, έχουμε κανονίσει με τον κλειδούχο μας τα κλειδιά, για να είναι στη σωστή γραμμή το τρένο. δεν έχουμε τηλεδιοίκηση εδώ συνεννοούμαστε με κλειδούχους, έχουμε ένα σύστημα εξόδου των αμαξοστοιχιών προς τον Πειραιά που του δίνουμε το σήμα με τα φωτόσημα. Έχουμε τοπικό χειρισμό». Οπως είπε ο κ. Κοκκινάκης το τρένο δεν πηγαίνει στο Κιάτο καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στις σήραγγες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης μίλησε για την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων. «Σας ευχαριστώ που βρίσκεστε δίπλα μας τούτες τις στιγμές, καθώς μετά το τραγικό γεγονός που συγκλόνισε όλους μας καλούμαστε να περάσουμε στην επόμενη μέρα. Τόσο η διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι του δικτύου του ελληνικού σιδηροδρόμου. Είμαστε σε θέση να θέσουμε εκ νέου σε λειτουργία τα τρένα της χώρας μας», επεσήμανε αρχικά.

«Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού μας. με δεδομένο ότι ο σιδηρόδρομος είναι το πλέον φιλικό στο περιβάλλον μέσο, αξίζει να δώσουμε τις δυνάμεις μας για την γρήγορη και ασφαλέστερη επαναλειτουργία του. Θέλουμε και εσείς να σταθείτε δίπλα μας γιατί η επόμενη μέρα του σιδηροδρόμου είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε όλοι μαζί», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...