Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον απόστρατο που κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται, μεταξύ άλλων, ο 62χρονος που το βράδυ της Κυριακής κλειδώθηκε με τα δυο ανήλικα παιδιά του μέσα στο αυτοκίνητο, έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης και άνοιξε φιάλη υγραερίου.

Ο απόστρατος της αεροπορίας έλαβε εξιτήριο από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο που νοσηλεύονταν φρουρούμενος και το μεσημέρι της Τρίτης οδηγήθηκε με χειροπέδες στον εισαγγελέα και τον ανακριτή.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, σωματική βλάβη σε βάρος εγκύου συζύγου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου και οπλοκατοχή.

Ο 62χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο απόστρατος δεν ανατίναξε το αυτοκίνητο με τα παιδιά γιατί είχε πάρει χάπια

Μια λεπτομέρεια φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ήταν αυτή που απέτρεψε την τραγωδία στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης όταν 62χρονος απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας κλείστηκε στο αυτοκίνητο με τα δίδυμα παιδιά του, ηλικίας 2,5 ετών, ανοίγοντας παράλληλα μια φιάλη υγραερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο λόγος που ο 62χρονος δεν κατάφερε να ανάψει τον αναπτήρα και να προκαλέσει έκρηξη ήταν γιατί φέρεται να είχε πάρει χάπια αντιαρρυθμικά.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι τόσο ο 62χρονος όσο και τα δύο παιδιά βγήκαν από το αυτοκίνητο σε ημιλιπόθυμη μετά την παρέμβαση των αστυνομικών που έσπευσαν στην περιοχή και έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

«Δεν ήταν σε θέση να ελέγξει τον εαυτό του. Ακόμη και μετά από ώρα δεν μπορούσε να συνέλθει. Αυτά τα χάπια που πήρε έριξαν τους παλμούς της καρδιάς του πολύ και δεν τον άφησαν να ανάψει τον αναπτήρα και να ανατινάξει το αυτοκίνητο» δήλωσε στο thestival.gr αστυνομικός που βρέθηκε στο Μελισσοχώρι την ώρα του συμβάντος.

Η σωτήρια επέμβαση των αστυνομικών

Την σωτήρια επέμβαση των αστυνομικών που έφτασαν πρώτοι στο σημείο όταν ενημερώθηκαν για τον πατέρα που είχε κλειδωθεί στο αυτοκίνητό στο Μελισσοχώρι της Θεσσαλονίκης με τα δύο δίδυμα παιδιά του, ηλικίας 2,5 ετών, έχοντας ανοίξει μια φιάλη υγραερίου, αποτυπώνουν οι φωτογραφίες που έφερε στη δημοσιότητα το MEGA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις φωτογραφίες αυτές φαίνεται το παρμπρίζ που έσπασαν οι αστυνομικοί για να μπουν στο αυτοκίνητο και να βγάλουν τα δύο παιδιά και τον 62χρονο απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας, οι δύο φιάλες υγραερίου που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του και τα παιδικά καθίσματα κάτω από τα οποία είχε ανοίξει τη μια από τις δύο φιάλες.

Το τηλεφώνημα που κινητοποίησε τις αρχές έγινε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής από την πρώην σύζυγο του 62χρονου η οποία έκανε λόγο για ένα όχημα στο Μελισσοχώρι, στο οποίο υπήρχαν μέσα ο πατέρας με δύο παιδιά, με σφραγισμένες κλειδαριές, μύριζε γκάζι και κινδύνευαν ο πατέρας και τα δύο ανήλικα παιδιά.

Απεγκλωβισμός με κάθε τρόπο

Όπως εξήγησε στο protothema.gr o Αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης και αν. γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, ο οποίος κλήθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων να διαχειριστεί το βράδυ της Κυριακής το πρωτοφανές περιστατικό «ήμασταν τυχεροί καθώς περιπολικό του Α.Τ. Λαγκαδά ήταν πάρα πολύ κοντά στο σημείο, κινητοποιηθηκε και έφτασε άμεσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μας έδωσε ασυρματικά εικόνα για το τι επικρατεί και για την μυρωδιά από το γκάζι, αλλά και για την ημιλιπόθυμη κατάσταση των τριών ατόμων που ήταν εντός του οχήματος. Άμεσα από το Κέντρο Επιχειρήσεων δόθηκε εντολή, με οποιοδήποτε τρόπο κι αν χρειαστεί, να σπάσουν τα τζάμια (σ.σ.: οι αστυνομικοί) και να γίνει ο απεγκλωβισμός των ατόμων», τόνισε ο κ. Συμεωνίδης.

Η στιγμή που «πάγωσε» το Κέντρο Επιχειρήσεων

«Η αγωνία είχε φτάσει στο κατακόρυφο. Κάποια στιγμή "παγωσαμε" στο άκουσμα ότι οι συνάδελφο δεν μπορούσαν να σπάσουν το τζάμι. Φοβήθηκαμε πάρα πολύ. Ταυτόχρονα γινόταν ενημέρωση και στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στο ΕΚΑΒ. Ευτυχώς, για όλους, οι συνάδελφοι κατάφεραν και έσπασαν τα τζάμια, απεγκλώβισαν τα άτομα και οι έτεροι σταθμοί έφτασαν άμεσα, με αποτέλεσμα σήμερα όλοι τους να είναι καλά στην υγεία τους και να γλιτώσουν πάνω από όλα τα παιδιά», σημειώνει ο κ. Συμεωνίδης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης