Κοινωνία

Τέμπη: Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει ο μόνος επιζών του 1ου βαγονιού

Ο 20χρονος Γεράσιμος ήταν ο μοναδικός που επέζησε από το πρώτο βαγόνι του μοιραίου Intercity 62 στα Τέμπη. Από εκείνη τη νύχτα, δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, με τους γιατρούς να εμφανίζονται πλέον συγκρατημένα αισιόδοξοι…

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, τον έστειλε σε νοσοκομείο με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο 20χρονος Γεράσιμος υποβλήθηκε σε δύο χειρουργεία και μπήκε σε ΜΕΘ. Οι γιατροί διαπίστωσαν πριν από λίγες ώρες πως κάποια οιδήματα παρουσίασαν μερική υποχώρηση. Ο οργανισμός του νεαρού δείχνει να αντέχει, με μια ολόκληρη χώρα να προσεύχεται να γίνει καλά. Η μητέρα του τραυματία, βρίσκεται διαρκώς στο νοσοκομείο της Λάρισας και περιμένει να ακούσει από τα χείλη των γιατρών, πως ο γιος της, άνοιξε και πάλι τα μάτια του. Πως όλο αυτό που έζησε θα μείνει πίσω και θα μοιάζει με ένα κακό όνειρο για την ίδια και το παιδί της.

Μια αχτίδα ελπίδας άρχισε να διαφαίνεται για τον 20χρονο Γεράσιμο από τον Βόλο, ο οποίος δίνει τεράστια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς κάποιοι δείκτες του παρουσίασαν βελτίωση, ενώ και οι γιατροί κάνουν λόγο για συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ο Γεράσιμος είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας, με τους συγγενείς του να προσεύχονται και να βρίσκονται από το πρώτο λεπτό στο πλευρό του στη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, με τη συνδρομή εξειδικευμένης ομάδας νευροχειρουργών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά από τρεις εβδομάδες νοσηλείας στη ΜΕΘ, η πορεία της υγείας του έστειλε δειλά, αλλά ελπιδοφόρα μηνύματα, καθώς κάποια οιδήματα παρουσίασαν μερική υποχώρηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπεβλήθη και σε τραχειοστομία.

«Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας. Αυτή την στιγμή θέλω να παραμείνω σιωπηλή και να επικεντρωθώ στο παιδί μου. Υπάρχουν πληροφορίες που έχουν βγει που δεν έχω δώσει εγώ στα μέσα, ίσως είναι λόγια συγγενών, αλλά όχι δικά μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους γιατρούς για την προσπάθεια τους και όλο τον κόσμο που προσεύχεται για το παιδί μου», είπε πριν από λίγες μέρες, η μητέρα του 20χρονου.

Ο 20χρονος Γεράσιμος κατά τη σύγκρουση του τρένου εκσφενδονίστηκε με δύναμη από το πρώτο βαγόνι και βρέθηκε σε ένα χωράφι. Οι διασώστες τον εντόπισαν βαριά τραυματισμένο έχοντας σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...