Κοινωνία

Υπόθεση « Μαρία Τσάλλα»: «Έλεγε ότι ήρθε από τη Γαλλία »

Σε σημαντικές αποκαλύψεις προέβη πρώην συμμαθητής της Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα από την Αργεντινή.

Νέες αποκαλύψεις γίνονται γνωστές για την υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου που έμενε και δρούσε, από το 2018, στην Ελλάδα. Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκεται η δράση της «Μαρίας Τσάλλα», κατά κόσμον Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα.

Ο Javi Labourt, Αργεντίνος, που ζει στην Ελλάδα και ήταν συμμαθητής της Τσάλλαμ το 2018, σε φροντιστήριο στο οποίο και οι δύο μάθαιναν ελληνικά, δίνει νέα στοιχεία για την κατάσκοπο, τον χαρακτήρα και τις συνήθειες της. Επισημαίνει ότι δεν ήταν ανοιχτή σε συζητήσεις, ενώ όπως θυμάται είχε πει ότι προέρχεται από τη Γαλλία. 

Ο ίδιος περιγράφει, στο Mega, έναν άνθρωπο ντροπαλό και απόμακρο, με εμφανή την αγάπη της για τη φωτογραφία.

«Ήταν φωτογράφος, ταλαντούχα καλλιτέχνης φωτογράφος. Ταξίδευε στην Ελλάδα, έβγαζε φωτογραφίες. Έβγαζε καλές φωτογραφίες, είχε μία πολύ καλή κάμερα. Όταν είσαι καλός φωτογράφος, επενδύεις χρήματα στον εξοπλισμό και αυτό είχε κάνει» είπε. 

«Προσπαθούσε να μάθει την γλώσσα αλλά δεν ήταν τόσο παρούσα στα μαθήματα. Ήταν ντροπαλή, δεν ήταν πολύ ανοιχτός χαρακτήρας, δεν είχε πολλές συναναστροφές. Την καλούσαμε για φαγητό μαζί μας αλλά δεν ερχόταν. Δεν είχαμε προσωπικές συζητήσεις. Δεν ήταν ανοιχτή για να γίνουμε φίλοι. Δεν ήταν καλόβολη, ανοιχτός χαρακτήρας όπως άλλοι συμμαθητές μου» πρόσθεσε. 


«Ήταν περίπου στην ηλικία μου, 35-36 χρονών τότε. Ήταν αδύνατη, είχε κοντά μαλλιά. Δε θυμάμαι από πού μας είχε πει ότι είχε έρθει. Νομίζω μας είχε πει ότι είχε έρθει από τη Γαλλία» συμπλήρωσε.

Το τηλεφώνημα «παγίδα» σε ηλικιωμένο

Θύμα της «Μαρίας Τσάλλα» και του δικτύου της φέρεται να έπεσε και ένας ηλικιωμένος άνδρας, 83 ετών σήμερα, ο οποίος παρουσιάστηκε ως μάρτυρας και υπέγραψε για την ταυτότητα της Ρωσίδας κατασκόπου. Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, πριν από 30 χρόνια, ζούσε στα νότια προάστια και είχε γείτονες ένα ζευγάρι με το επώνυμο «Τσάλλα». Ήταν παντρεμένοι και είχαν ένα μωρό. Η μάνα Ελληνίδα και ο άνδρας Λατινοαμερικανός.

Κάποια στιγμή, όπως περιέγραψε, εγκατέλειψαν τη χώρα και από τότε έχασε την επικοινωνία μαζί τους. Ωστόσο, το 2018 και όταν εκείνος ήταν πλέον 78 ετών, φέρεται να δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την Ελληνίδα μάνα. Έτσι, πήγε στην Εύβοια και βεβαίωσε τα στοιχεία.

«Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τη μητέρα, πέθανε τώρα ο πατέρας και μου λέει ''ξέρεις, πέθανε και φτιάχνω τα χαρτιά για να πάρει υπηκοότητα η κόρη και να έρθει στην Ελλάδα να σπουδάσει, την υπόθεση την έχω δώσει σε δικηγόρο, σε παρακαλώ, πήγαινε ως μάρτυρας''».

Δείτε το βίντεο:


Έγινε δημότης Αλιβερίου και έβγαλε ταυτότητα μέσα σε ένα τριήμερο

Επίσης, ο Alpha αποκάλυψε δύο έγγραφα της «Μαρίας Τσάλλα», το ένα είναι η αίτηση για έκδοση δελτίου ταυτότητας και το άλλο το πιστοποιητικό γέννησης. Στα έγγραφα φαίνεται πως ανήκει στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, είναι αγνώστου πατρός και γεννήθηκε το 1991.

Στο πιστοποιητικό γέννησης φαίνεται η ημερομηνία κτήσης δημοτικότητας στις 21 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή.

Στην αίτηση για έκδοση δελτίου ταυτότητας, η οποία είναι η πρώτη και μοναδική που έβγαλε, φαίνεται ότι έγινε στις 24 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα, ημερομηνία καθόλου τυχαία καθώς ήταν παραμονή Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...