Κοινωνία

Γέφυρα Σερβίων: Κυκλοφοριακά προβλήματα στις εναλλακτικές οδούς (βίντεο)

Η γέφυρα Σερβίων στην Κοζάνη παραμένει κλειστή και όλοι εκείνοι που καθημερινά τη διέσχιζαν για να φτάσουν στους προορισμούς τους, είναι αναγκασμένοι να μπαίνουν σε εναλλακτικές οδούς, που όπως φαίνεται δεν μπορούν να «σηκώσουν» την κίνηση. Τα κυκλοφοριακά προβλήματα είναι έντονα και οι αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για να ρυθμίζουν την κίνηση και τη διέλευση των οχημάτων. Για ένα μήνα η μεγάλη γέφυρα της πόλης θα παραμείνει κλειστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυξημένη η κίνηση στις εναλλακτικές διαδρομές που πλέον κινούνται ΙΧ και φορτηγά, μετά από το κλείσιμο της Γέφυρας Σερβίων στην Κοζάνη. Κάτοικοι της περιοχής και περαστικοί διέρχονται πλέον μέσω της γέφυρας Ρυμνίου και του επαρχιακού δρόμου που αποτελεί την βασική οδική σύνδεση της Κοζάνης με το νότιο τμήμα της.

Οι κάτοικοι των Δήμων Βελβεντού Σερβίων και Κοζάνης αναγκάζονται πλέον να διανύουν διπλάσια απόσταση και μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς ο δρόμος είναι στενός, με πολλές στροφές και περνά από κατοικημένες περιοχές. Μεγαλύτερο το πρόβλημα για τα μεγάλα οχήματα και φορτηγά που δυσκολεύονται να κινηθούν λόγω του όγκου τους μέσα από τους οικισμούς. Οι κάτοικοι εκφράζουν τους φόβους και την αγανάκτησή τους μιας και η αυξημένη κυκλοφορία αποτελεί κίνδυνο για τις τοπικές κοινότητες Ρύμνιο, Γούλες Αυλές.Ωστόσο έχουν ξεκινήσει εργασίες στην επαρχιακή οδό, όπως διαπλατύνσεις, σηματοδοτήσεις για την διευκόλυνση των οδηγών που θα κινούνται πλέον έως ότου δοθεί και πάλι σε κυκλοφορία η γέφυρα Σερβίων από τις εναλλακτικές διαδρομές. Προβλήματα με την καθίζηση στο οδόστρωμα παρατηρούνται και στη επαρχιακή οδό Κοζάνης – Λάρισας μέσω Τριγωνικού, οπού αναμένεται η δημοπράτηση του έργου αφού έχει ολοκληρωθεί η μελέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν τω μεταξύ η Γέφυρα Ρυμνίου η οποία έχει συντηρηθεί τελευταία με αφορμή την δημιουργία μητρώου γεφυρών, έχει γίνει έλεγχος αντοχής σκυροδέματος με θετικά τα αποτελέσματα καταλληλόλητας και επιτρεπόμενα φορτία 60 τόνων προς τη μία κατεύθυνση και 30 προς την αντίθετη.

Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει μελέτη στατικότητας στην συγκεκριμένη υποδομή σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες. Τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν πινακίδες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και τα ανώτατα όρια ταχύτητας που έχει οριστεί στα 40 χιλιόμετρα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί κάτι που αποτελεί και ζητούμενο των κατοίκων Βελβεντού αλλά και Σερβίων να βελτιωθεί ο δρόμος Βελβεντού φράγμα Πολυφύτου, Ίμερα Νεράιδα που βρίσκεται σε κακή και κατάσταση λόγω κατακρημνίσεων σε σημεία. Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ