Κοινωνία

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Επεισόδια σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα με συγκεντρώσεις εκτός της Αθήνας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το δυστύχημα των Τεμπών.

Στη Θεσσαλονίκη η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας με εκατοντάδες άτομα, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, μαζί με φοιτητικούς συλλόγους και άτομα του ευρύτερου αναρχικού χώρου να κρατούν πανό και να φωνάζουν συνθήματα με αίτημα να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του δυστυχήματος και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται στο Άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου η μεγάλη συγκέντρωση από εργατικά σωματεία, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες, μαθητές, κ.α. οι οποίοι εκφράζουν τη θλίψη και την οργή τους για την τραγωδία των Τεμπών, με τους διαδηλωτές να ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία και παράλληλα να γίνουν όλα όσα χρειάζονται για ασφαλείς μεταφορές.

Επί ποδός βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. για το ενδεχόμενο επεισοδίων και της τροχαίας που ρυθμίζουν την κίνηση των οχημάτων.


Στην Πάτρα το ραντεβού των διαδηλωτών δόθηκε στην πλατεία Γεωργίου και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για δεύτερη φορά μέσα σε 10 ημέρες.


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης - Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και το απόγευμα σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία.


Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση πραγματοποιείται στην πλατεία Ελευθερίας ενώ στα Χανία το κεντρικό σύνθημα είναι «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε ψυχή».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...