Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ.: Στα "πράσα" συμμορία ενώ έκλεβαν καφετέρια - Είχε ρημάξει καταστήματα σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο.

Πρόκειται για τέσσερα μέλη, ηλικίας 17 έως 19 ετών, τα οποία συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. την ώρα που έκλεβαν καφετέρια στον Άλιμο.

Σημειώνεται πως εξιχνιάστηκαν συνολικά επτά περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, ληστεία και κλοπή αυτοκίνητου.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία:

«Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, πρώτες πρωινές ώρες της 14-3-2023, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 4 ημεδαποί (ηλικίας 17 έως 19 ετών), οι οποίοι εντοπίστηκαν στο εσωτερικό μέρος καφετέριας κατά την τέλεση της κλοπής, έχοντας εισέλθει σε αυτό θραύοντας με τη χρήση μεταλλικού φρεατίου τη τζαμαρία.

Άμεσα οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου που επιλήφθηκε προανακριτικά, σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος τους –κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση, ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί μη έκδοσης δελτίου ταυτότητας.

Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της συμμορίας μετέβησαν στο ανωτέρω κατάστημα με αυτοκίνητο, το οποίο είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από την περιοχή της Πετρούπολης.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Αλίμου εξιχνιάστηκαν επιπλέον -6- ακόμα περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από καταστήματα στις περιοχές του Αλίμου με την ίδια μεθοδολογία στις περιοχές του Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμη, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή 17χρονου μέλους της συμμορίας σε υπόθεση ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε, πρώτες πρωινές ώρες της 17-1-2023, σε βάρος γυναίκας υπαλλήλου καφετέριας, αφαιρώντας χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή και κοσμήματα που έφερε η παθούσα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε συμμορία με συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης.

Τα μέλη της συμμορίας κινούνταν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο, αναζητώντας καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή μίνι μάρκετ τα οποία ήταν εκτός λειτουργίας, τελώντας διαδοχικές διαρρήξεις-κλοπές στην ίδια περιοχή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια, έσπαζαν τους υαλοπίνακες τους με μεταλλικά φρεάτια και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ