Κοινωνία

Λαμία: Ανήλικοι ληστές τραυμάτισαν ηλικιωμένη για να της πάρουν την τσάντα

Μαθητές Λυκείου μόλις 16 χρόνων ήταν οι δυο βίαιοι τσαντάκηδες που επιτέθηκαν σε πρωτοφανή βιαιότητα σε μια 82χρονη η οποία περπατούσε ανυποψίαστη σε έναν δρόμο στη Λαμία και την σώριασαν στο έδαφος τραυματίζοντάς την για να αρπάξουν την τσάντα της, το απόγευμα της Τρίτης.

Όμως, έφυγαν με άδεια χέρια καθώς τους καταδίωξε ένας περαστικός και αναγκάστηκαν να πετάξουν την τσάντα για να του ξεφύγουν. Η άτυχη ηλικιωμένη διακομίστηκε στα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι «άγουροι» ληστές ταυτοποιήθηκαν από τα πλάνα που κατέγραψαν κάμερες της περιοχής και οι αστυνομικοί της Ασφαλείας τους συνέλαβαν το πρωί της Τετάρτης.

Σε βάρος των δυο 16χρονων ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας δίωξη για ληστεία και πρόκληση σωματικής βλάβης και παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Αυτόφωρο, ενώ και στους γονείς τους ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Ζητιάνευε και λήστευε ηλικιωμένες

Με το πρόσχημα ότι ζητούσε οικονομική βοήθεια έμπαινε στα σπίτια ηλικιωμένων γυναικών στο Ηράκλειο ένας 37χρονος Ρομά, ο οποίος έσπρωξε βίαια μια 90χρονη και άρπαξε το πορτοφόλι της που περιείχε περίπου 300 ευρώ. Μετά, πήγε στην περιοχή του Μασταμπά, όπου άρπαξε ένα μικρό χρηματικό ποσό από μια 93χρονη. Ο γιος της γυναίκας, που κατοικεί στον κάτω όροφο, άκουσε τις φωνές της και ακινητοποίησε τον δράστη, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου του άσκησε δίωξη για ληστεία σε βαθμό κακουργήματος και κλοπή και ο 37χρονος πήρε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές