Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κοζάνη: Συγκεντρώσεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

Με τα αγροτικά τους μηχανήματα μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας & Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας απέκλεισαν συμβολικά την σιδηροδρομική γραμμή που διέρχεται μέσα από την πόλη του Αμυνταίου, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών.

Εκτός των άλλων οι οργανωτές προχώρησαν στον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής αφού σε πλείστες περιπτώσεις όπως ανάφεραν «οι προστατευτικές μπάρες ανοίγουν την ώρα που διέρχεται το τραίνο με κίνδυνο να συμβεί κάποιο ατύχημα».

Στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσαν οι φοιτητικοί Σύλλογοι της Πολυτεχνικής Σχολής του ΠΔΜ και στήριξαν με την ενεργή συμμετοχή τους, το παράρτημα της ΑΔΕΔΥ Δυτ. Μακεδονίας οι μαθητές από τα 6 Λύκεια της Κοζάνης, η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι Σύλλογοι Γονέων, οικογένειες με τα παιδιά τους και εκατοντάδες πολίτες. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που κατέληξε στο κτίριο του ΟΣΕ όπου οι φοιτητές άφησαν συμβολικά λίγα λουλούδια στις γραμμές του τραίνου. Το σύνθημα που ακούστηκε ήταν «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με έντονη την παρουσία της νεολαίας έγιναν στην Καστοριά, την Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...