Κοινωνία

Τραγωδία στα Τέμπη: Μαζική συγκέντρωση σε Πάτρα και Χανιά

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στην σημερινή Πανπατραϊκή απεργία, καθώς από νωρίς το πρωί έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος στην πλατεία Γεωργίου.

Τα σχολεία θα κλείσουν καθώς δάσκαλοι, καθηγητές, νηπιαγωγοί θα απεργήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα δικαστήρια θα υπολειτουργήσουν , καθώς υπάρχει στάση εργασίας των δικηγόρων και απεργία των δικαστικών υπαλλήλων.

Οι έμποροι θα κλείσουν τα καταστήματα για δύο ώρες.

Οι φαρμακοποιοί θα κατεβάσουν ρολά.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί προκήρυξαν 24ωρη απεργία.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι δήλωσαν επίσης συμμετοχή.

Και πολλοί ακόμη κλάδοι εργαζομένων θα απεργήσουν σήμερα στην Πάτρα.  

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας για την σημερινή Παμπατραϊκή Απεργία και σε ανακοίνωσή της αναφέρει: 

Τώρα είναι ώρα για αγώνα για να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο οι ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξεχαστούν.

Το σύνθημα «στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» που αυτές τις μέρες ακούγεται από τα στόματα χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων είναι σύνθημα όλου του λαού και αποτυπώνει το χρέος που έχουμε ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα.

Γιατί για όλους εμάς η τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν ήταν ένα ακόμη δυστύχημα, ήταν ένα ακόμη έγκλημα. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο εδώ και καιρό είχαν προειδοποιήσει τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών. Ένα έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Καλούμε τον εργαζόμενους να μην ανεχθούν άλλο να παίζεται η ζωή τους κορόνα γράμματα για τα κέρδη των εργοδοτών. Να μπουν στην μάχη με τα συνδικάτα τους, με το λαό και τη νεολαία για να επιβάλλουμε το δικό μας δίκιο σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες της ασφάλειας της ζωής μας και όχι σύμφωνα με τα κέρδη τους.

Την Τετάρτη απεργούμε για όλους όσους έχασαν άδικα την ζωή τους, για εμάς και για τα παιδιά μας, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μας έχουν στήσει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.

Από τώρα κιόλας να μη χαθεί καμία ώρα, καμία στιγμή! Καλούμε όλα τα σωματεία τις επόμενες ώρες με μαζικές διαδικασίες και με όλους τους τρόπους να ενημερώσουν κάθε συνάδελφο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε γειτονιά.  

Όλες και Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί.

Μαθητές και φοιτητές στη διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη

Μαζική η συμμετοχή των πολιτών στα Χανιά στην απεργία της 8ης Μαρτίου στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών.

Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, σύλλογοι και σωματεία του νομού πλημμύρησαν το πρωί της Τετάρτης το κέντρο της πόλης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 1ης Μαρτίου που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ