Κοινωνία

Η ΠΟΕΔΗΝ θρηνεί την απώλεια των 2 νοσηλευτριών στα Τέμπη

Στην πρώτη γραμμή της τραγωδίας των Τεμπών, μετά την σύγκρουση των δύο τρένων, βρέθηκε ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Κωτσιόπουλος, την περασμένη Παρασκευή 3 Μαρτίου και το Σάββατο 4 Μαρτίου, επισκέφθηκε όλους τους τραυματίες από το τραγικό δυστύχημα της μετωπικής σύγκρουσης των δυο τρένων, που εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Ο κ. Κωτσιόπουλος ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας τους και φρόντισε να ικανοποιηθούν κάποια μικρά αιτήματα που είχαν δυο ασθενείς.

Σημειώνεται ότι, ο κ. Κωτσιόπουλος από τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης 1η Μαρτίου, έσπευσε στα νοσοκομεία της Λάρισας, (Γενικό και Πανεπιστημιακό) προκειμένου να συντονίσει την επιχείρηση υποδοχής των τραυματιών αλλά και των συγγενών των θυμάτων που αναζητούσαν τα παιδιά τους.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, θρηνεί όπως και όλος ο κλάδος των νοσηλευτών, τις δύο συναδέλφους τους που έχασαν την ζωή τους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το μεσημέρι της Κυριακής, κηδεύθηκε η δεύτερη συνάδελφος μας που εργαζόταν ως Διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ταξίδευε στο πρώτο βαγόνι και βρέθηκαν μέλη του σώματός της. Χθες κηδεύτηκε η συνάδελφος νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και τους συναδέλφους των δύο νοσοκομείων. ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και συνεχίζει: «Βρισκόμαστε στον πιο οδυνηρό επίλογο αυτής της εθνικής τραγωδίας. Συγγενείς, γονείς παραλαμβάνουν σφραγισμένα σορούς, σφραγισμένα διαμελισμένα μέλη των δικών τους παιδιών για να τα κηδέψουν. Διαμελισμένα μέλη που βρίσκονταν σε σακούλες μέσα στο τεράστιο φορτηγό ψυγείο στη πίσω αυλή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Και βέβαια οι γονείς που συνεχίζουν να περιμένουν να βρεθεί κάτι από το δικό τους παιδί για να θάψουν. Χαρακτηριστικά τραγικό, όσα μου είπαν προχθές συγγενείς αγνοουμένων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Στην αρχή είχαμε ελπίδες και ψάχναμε στα Νοσοκομεία τα παιδιά μας μεταξύ των τραυματιών. Μετά ελπίζαμε να βρεθεί η σορός των παιδιών μας να τους θάψουμε με αξιοπρέπεια. Και τώρα παρακαλούμε να βρεθεί έστω ένα μέλος του σώματος για να το κηδέψουμε.

Η τραγικότητα είναι ότι στα νοσοκομεία διακομίζονταν από το μεσημέρι της επόμενης του τραγικού ατυχήματος μόνο παραμορφωμένοι σοροί και διαμελισμένα μέλη. Οι συνάδελφοι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μου είπαν ότι ερχόταν τραυματίες να προσπαθήσουμε να τους σώσουμε, παρά μόνο νεκροί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ σήμερα, Κυριακή (5/3) στα νοσοκομεία από το τραγικό δυστύχημα νοσηλεύονται:
-Στο ΑΧΕΠΑ 2 στις κλινικές
-Στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 1 στη ΜΕΘ
-Στο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 1 στη ΜΕΘ στον οποίο γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης των εγκαυμάτων. Επίσης 1 σε κλινική.
-Στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ νοσηλεύονται 4 στις ΜΕΘ και 9 στις κλινικές.
-Στο ΓΕΝΙΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 9 στις κλινικές και 1 στη ΜΕΘ που σταθεροποιείται παρ’ ότι πολύ σοβαρά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ