Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τραγωδία στα Τέμπη: ''Πλημμύρισε'' από οργή και θλίψη το Σύνταγμα- Χιλιάδες λαού απαιτούν τιμωρία και δικαίωση- Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων & ΜΑΤ (upd) (Εικόνες- Βίντεο)

Νεώτερη ενημέρωση 

Επεισόδια σημειώνονται στο Σύνταγμα μεταξύ αστυνομία και κουκουλοφόρων, στο περιθώριο της μεγάλης συγκέντρωσης για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μακριά από τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης για το δυστύχημα στα Τέμπη, η οποία ήταν ειρηνική και είχε μεγάλη συμμετοχή.

Η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Πυρπόλησαν με μολότοφ γερανό από τα έργα στην Πανεπιστημίου όπου έσπασαν στάσεις λεωφορείου-  Συμπλοκή και στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη

Λίγο πριν τις 13:00, στα Προπύλαια, αναρχικοί πυρπόλησαν με μολότοφ γερανό από τα έργα που γίνονται στην Πανεπιστημίου, ενώ στον ίδιο δρόμο έσπασαν και στάσεις λεωφορείου. 
Ένταση επικράτησε στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που νωρίτερα είχαν αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
 

Αρχικό κείμενο 

Χιλιάδες αυθόρμητου λαού συμμετέχουν αυτή την ώρα στο γενικό συλλαλητήριο για το έγκλημα των Τεμπών και απαιτούν τιμωρία και δικαίωση.

Στο σημερινό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, έχει συγκεντρωθεί στην κεντρικά πλατεία των Αθηνών πολύς κόσμος με ένα από τα κυριότερα συνθήματα που αναγράφεται στα πανό των διαδηλωτών να είναι: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στον σιδηρόδρομο ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου. Oι διαδηλωτές καταλαμβάνουν τη Βασιλίσσης Αμαλίας, την Όθωνος και μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».

Πριν την έναρξη της συγκέντρωσης  απλώθηκε ένα μεγάλο πανό μπροστά στη Βουλή το οποίο έγραφε τα εξής: «Κυβερνήσεις, Hellenic Train και ΟΣΕ είναι οι βασικοί εγκληματικοί κλειδούχοι» με υπογραφή Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία και μαζικοί φορείς.

Συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί, μαθητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς, με την ΕΛΑΣ να προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Κάλεσμα έχει πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ (που έχει το μεγαλύτερο μπλοκ), ενώ σε συγκέντρωση κάλεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες συλλογικότητες.

Η ομιλία του προέδρου εργαζομένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Σύνταγμα


Υπενθυμίζεται ότι το Μετρό και ο ηλεκτρικός λειτουργούν κανονικά έως τις 4 το μεσημέρι για την ευκολότερη μετακίνηση των διαδηλωτών, παρά την 24η απεργία του Σωματείου Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Επεισόδια στον Λευκό Πύργο μεταξύ ΜΑΤ και ΚΚΕ – Γιγαντοπανό για το «έγκλημα»

Επεισόδια σημειώθηκαν στον Λευκό Πύργο μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών του ΚΚΕ που νωρίτερα είχαν αναρτήσει γιγαντοπανό για «το έγκλημα» στα Τέμπη.

Η ένταση ξεκίνησε όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να πάρουν τα στοιχεία αυτών που ήταν μέσα στον Λευκό Πύργο και είχαν αναρτήσει το πανό – μεταξύ αυτών και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής. Όταν αρνήθηκαν, οι αστυνομικοί απώθησαν βίαια τους διαδηλωτές και έκαναν χρήση χημικών.

Νέες δηλώσεις του δικηγόρου του Σταθμάρχη 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...