Κοινωνία

Ζάκυνθος: Δύο ακόμα πυρκαγιές σε Αγαλά και Μικρό Νησί Βολιμών

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε στη θέση "Μικρό Νησί" Βολιμών λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στο Κορίθι ενώ η δεύτερη εκδηλώθηκε στο χωριό του Αγαλά σε κοντινή απόσταση από κατοικίες.

Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού είναι σε κόκκινο συναγερμό για την κατάσβεση των πυρκαγιών ενώ από αέρος συντρέχουν πυροσβεστικά αεροσκάφη. Σύμμαχος της πύρινης λαίλαπας είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί και φθάνουν τα 9 Μποφόρ.

Όσον αφορά την πυρκαγιά στο Κορίθι, η κατάσταση είναι καλύτερη και οι πυροσβέστες είναι αναμένεται να την θέσουν υπό έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Βελά Αιγιαλείας - Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στo Κυπαρίσσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση Βελά, του Δήμου Αιγιαλείας.

Πάντως στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κυπαρίσσι, του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ