Κοινωνία

Σχολεία: Πότε κλείνουν το Πάσχα – Πώς τα επηρεάζουν τα σενάρια για εκλογές

Καθώς μπαίνουμε στο κλίμα των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, πολλοί είναι αυτοί που ήδη αναζητούν πότε πέφτει το Πάσχα 2023, καθώς και πότε κλείνουν τα σχολεία.

Οι διακοπές των μαθητών το Πάσχα διαρκούν δύο εβδομάδες στα δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια.

Το Πάσχα πέφτει φέτος 16 Απριλίου 2023, και τα σχολεία κλείνουν για το Πάσχα 2023, την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Συγκεκριμένα, φέτος θα κλείσουν στις 7 Απριλίου 2023, και θα ανοίξουν μετά το Πάσχα, στις 24 Απριλίου 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, το κλείσιμο των σχολείων για το Πάσχα αναμένεται να επηρεαστεί και από το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές, καθώς τα επικρατέστερα σενάρια «δείχνουν» κάλπες στις 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα σχολεία τα οποία θα γίνουν εκλογικά κέντρα, θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 Απριλίου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για την εκλογική διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που οι εκλογές γίνουν στις 9 Απριλίου, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια θα λειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή 7 Απριλίου, όπως και στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...