Κοινωνία

Αυτό είναι το ελληνικό νησί που είναι μέσα στους καλύτερους προορισμούς του κόσμου για καταδύσεις

Το συγκεκριμένο νησί είναι ένα μαγνήτης για όλους τους τρελαμένους ερασιτέχνες δύτες που θέλουν να απολαύσουν την ομορφιά του βυθού. Το ελληνικό αυτό νησί που βρίσκεται μέσα στους καλύτερους καταδυτικούς προορισμούς του κόσμου, μπορεί να προσφέρει σε ξένους και ντόπιους δύτες την απόλαυση που αναζητούν. Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, αυτό το ελληνικό νησί είναι μέσα στην λίστα με τα 50 πιο καλά μέρη για να κάνεις κατάδυση. Αν λοιπόν είσαι άνθρωπος του νερού και σου αρέσουν οι σοβαρές βουτιές, τότε μάλλον θα πρέπει να πληροφορηθείς πιο είναι αυτό το ελληνικό νησί που τραβάει σαν μέλι όλους του δύτες του κόσμου.

Ο οδηγός με τίτλο «Α Diver's Guide To The World» είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας διακεκριμένων συγγραφέων που ταξίδεψαν σε όλο τον πλανήτη, προκειμένου να καταλήξουν στους 50 πιο εντυπωσιακούς και ποιοτικούς καταδυτικούς προορισμούς. Δεν το περίμενε κανείς να είναι ένα ελληνικό μέρος μέσα στα καλύτερα του κόσμου, από την άλλη όμως η αλήθεια είναι πως τα ελληνικά νησιά και οι ελληνικές θάλασσες δεν στερούνται σε ομορφιά σε σχέση με τα άλλα μέρη του κόσμου.

Επιπλέον, η λίστα «φιλοξενεί» προορισμούς από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Μοζαμβίκη, τις Φιλιππίνες, τη Μάλτα, τη Γαλλία, τις Σεϋχέλλες, τον Ισημερινό, το Μπελίζ, την Ινδονησία, την Τανζανία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλική Πολυνησία τη Μαδαγασκάρη, την Ταϋλάνδη, το Μεξικό, τη Νότια Αφρική, τη Χιλή, το Κουρακάο και πολλά εξωτικά νησιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσύ θα έπαιρνες τον εξοπλισμό σου για να πας σε κάποιο από αυτά τα μέρη; Ίσως είναι λίγο μακριά κάποια από αυτά, αλλά όμως έχεις πάντα την ελληνική εναλλακτική να πας στο νησί για το οποίο μιλάμε, σίγουρα θα είναι πιο κοντά για σένα αν ζεις στην Ελλάδα.

Πάμε όμως να δούμε ποιο είναι το ελληνικό νησί που υπάρχει στη λίστα αυτή:

Όπως αναφέρεται στον οδηγό, «η Αλόννησος λειτουργεί ως αληθινή σειρήνα για τους αυτοδύτες. Εδώ κάθε βουτιά έχει την αυθεντική αίσθηση της εξερεύνησης, της περιπέτειας και της αναζωογόνησης».

Παράλληλα, οι αρθογράφοι που είχαν επισκεφτεί το νησί στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής του Γραφείου ΕΟΤ των ΗΠΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Αλοννήσου, αναδεικνύουν το φυσικό θαλάσσιο πάρκο, τις περιπατητικές διαδρομές, την τοπική κουζίνα, αλλά και την προοπτική ανοίγματος νέων υποβρύχιων μουσείων στην Αλόννησο. «Χτίζουμε μέρα με τη μέρα τη νέα ταυτότητα του νησιού ως προορισμού καταδύσεων και ειδικών μορφών τουρισμού.

Είναι δικαίωση πως κάθε χρόνο κερδίζουμε τις εντυπώσεις διεθνώς και αποσπούμε μεγαλύτερα μερίδια από τις αγορές του εξωτερικού. Δεν είναι σύμπτωση πως μέχρι και τα τέλη του Αυγούστου της περασμένης σεζόν, η Αλόννησος σημείωσε αύξηση περίπου 9% σε σύγκριση με το 2019 και 30% σε σχέση με το 2021 ενώ η επισκεψιμότητα συντηρήθηκε μέχρι τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου», δήλωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ