Κοινωνία

Δυτική Αττική: Συνελήφθη Ουκρανή που έκρυβε έναν από τους ληστές της ψύχραιμης συμμορίας

Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση της συμμορίας μασκοφόρων που διέπραττε ληστείες σε μικρές επιχειρήσεις και σούπερ μάρκετ στη Δυτική Αττική καθώς σε αυτή συμμετείχε με έναν άτυπο τρόπο και μια γυναίκα από την Ουκρανία η οποία έκρυβε έναν από τους ληστές στο διαμέρισμά της.

Η εν λόγω γυναίκα συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής στα πλαίσια της έρευνας για τον εντοπισμό των συνεργών της συμμορίας των μασκοφόρων που «χτυπούσε» καταστήματα, από περίπτερα μέχρι σούπερ μάρκετ στα δυτικά προάστια. Όσο έσφιγγε ο αστυνομικός κλοιός στο Μενίδι για τους δυο ληστές, η Ουκρανή που εργαζόταν ως barwoman σε καφετέρια στο Περιστέρι, παρείχε κρησφύγετο στο σπίτι της στον Κεραμεικό για έναν εκ των δυο δραστών. 

Μπορεί η Ουκρανή να βρίσκεται στα χέρια των Αρχών -με την κατηγορία υπόθαλψης εγκληματία και πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί- όμως οι έρευνες συνεχίζονται καθώς στην Ασφάλεια Αττικής υπάρχουν καταγγελίες από οδηγούς ταξί που ισχυρίζονται ότι και εκείνοι έχουν πέσει θύματα των μασκοφόρων ληστών. Ήδη κάποιοι αυτοκινητιστές έχουν αναγνωρίσει τους δυο συλληφθέντες.


Η συμμορία μασκοφόρων με περίσσια ψυχραιμία


Η περιβόητη συμμορία με μάσκες και όπλα είχε γίνει φόβος και τρόμος των καταστηματαρχών στα δυτικά προάστια της Αττικής. Τα μέλη της επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη ψυχραιμία, όντας οπλισμένοι, μπούκαραν σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, από περίπτερα, φούρνους και καταστήματα ψιλικών έως σούπερ μάρκετ και έπαιρναν ό,τι έβρισκαν στα ταμεία, ακόμη και μικροποσά της τάξεως των 170 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Οι κινήσεις τους ήταν μεθοδικές και η συμπεριφορά τους εντός των καταστημάτων ήταν τέτοια που δεν άφηνε περιθώρια στα θύματά τους. Κραδαίνοντας τα πιστόλια τους, τα οποία έστρεφαν προς τους ταμίες των επιχειρήσεων, έδιναν την εντύπωση πως στην παραμικρή «στραβή» δεν θα δίσταζαν να πατήσουν την σκανδάλη. Οι μάσκες τους, δε, προκαλούσαν τρόμο.

Τους χαρακτήριζε η έλλειψη βιασύνης, λένε στο protothema.gr, αυτόπτες μάρτυρες. «Σου έπιαναν την κουβέντα και σε έκαναν να αισθανθείς ότι απλά έπρεπε να ανοίξεις το ταμείο και να τους δώσεις ό,τι είχες μέσα. Από τη μια ήθελαν να σε ηρεμήσουν για να μην πατήσεις τον συναγερμό, ή προσπαθήσεις να ειδοποιήσεις την αστυνομία με κάποιο άλλο τρόπο, και από την άλλη έδιναν την εντύπωση πως δεν το έχουν σε τίποτα να σε πυροβολήσουν» συμπληρώνουν. 

 

Στις τοποθεσίες των επιλεγμένων στόχων τους έφταναν με οχήματα που είχαν κλέψει τις προηγούμενες ημέρες, έχοντας φροντίσει να καλύψουν τα χαρακτηριστικά των πινακίδων. Πάνω τους είχαν είτε πιστόλια, είτε μαχαίρια, ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας. 

Τα «χτυπήματα»

Στις 24/12/2022 κατά τις απογευματινές ώρες, οι μασκοφόροι ληστές «χτυπάνε» περίπτερο στα Άνω Λιόσια, με λεία 200 ευρώ. Δέκα λεπτά αργότερα εισβάλουν σε κατάστημα ψιλικών στην ίδια περιοχή και υπό την απειλή πιστολιού αρπάζουν από το ταμείο 150 ευρώ. Έξι μέρες μετά, βάζουν στο στόχαστρό τους σούπερ μάρκετ επί των οδών Καραϊσκάκη και Ολυμπίου στα Άνω Λιόσια. Αφού στρέφουν τα όπλα τους προς τα κεφάλια των τεσσάρων υπαλλήλων των αντίστοιχων ταμείων, παίρνουν 1.400 ευρώ και εξαφανίζονται προς άγνωστη κατεύθυνση.

 

Πέντε μέρες από το τελευταίο τους “χτύπημα”, μπουκάρουν σε φούρνο και υπό την απειλή πιστολιού αφαιρούν από το ταμείο 170 ευρώ. Πιστοί στην μεθοδολογία που χρησιμοποιούν αφήνουν να περάσουν πέντε 24ωρα και αμέσως μετά εισβάλουν σε μεγάλο σούπερ μάρκετ στην ίδια περιοχή αρπάζοντας από τα ταμεία άγνωστο ποσό. Και σε αυτή τη περίπτωση οι μασκοφόροι ληστές απείλησαν τους ταμίες με πιστόλι

 

 

Στις 16/1/2023 κλέβουν ένα Ι.Χ μάρκας Toyota, το οποίο χρησιμοποιούν το ίδιο απόγευμα στη ληστεία που διαπράττουν σε βιβλιοπωλείο στις Αχαρνές με λεία 120 ευρώ. Μια ώρα μετά μπαίνουν σε φαρμακείο της ίδιας περιοχής και αφαιρούν από το ταμείο του 585 ευρώ. Φαρμακείο όμως χτύπησαν και την επόμενη μέρα, στις Αχαρνές, αυτή τη φορά με λεία 450 ευρώ. 

 

Στις 21/1/2023 εισβάλουν σε σούπερ μάρκετ στην ίδια περιοχή και αρπάζουν το ποσό των 2.600 ευρώ από τα ταμεία. Όμως οι άπληστοι ληστές δεν σταματούν εκεί καθώς διαπράττουν επιπλέον επτά κλοπές και ληστείες τις επόμενες ημέρες ωσότου τους οδηγήσει η απληστία τους στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. Άνδρες της Ασφάλειας Αττικής αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των επιχειρήσεων που είχαν ληστέψει, καθώς και πληροφορίες για τα προφίλ των δραστών, κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους και να τους συλλάβουν.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ