Γλύξμπουργκ
Κοινωνία

Παύλος Γλύξμπουργκ: Μιλά για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά - Επιστρέφει στην Ελλάδα;

Αναφερόμενος στην τελετή του Σαββάτου, σημείωσε ότι ήταν κάτι «δικό μας, για την Ελλάδα, σε οικογενειακό κύκλο, με ανθρώπους που τον ήξεραν (σ.σ τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ)». Ο Παύλος είπε ακόμα ότι σύντομα θα μιλήσει πιο αναλυτικά για τα σχέδιά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, ο Παύλος τόνισε ότι δεν αποκλείει να διοργανωθεί κάποια τελετή και στην Αγγλία, καθώς πολλοί άνθρωποι εκεί γνώριζαν και ήταν κοντά στον  Κωνσταντίνο. Ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά είπε ότι στο μνημόσυνο του Σαββάτου έδωσαν το παρών παλιοί συμμαθητές του Κωνσταντίνου, φίλοι, αλλά και συνεργάτες, ενώ σχολίασε ότι ο πατέρας του ήταν ο πιο αγαπημένος του άνθρωπος. Αναφορικά με τη μητέρα του, Άννα Μαρία, είπε ότι η ψυχολογία είναι καλή, ενώ αποκάλυψε ότι θα παραμείνει στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου on camera: «Θα είμαι εδώ πολύ συχνά. Κάποια στιγμή θα σας κάνω δηλώσεις, δεν έχω αποφασίσει ακριβώς πότε θα μιλήσω, αλλά σύντομα θα γίνει. Θα πηγαινοερχόμαστε στην Ελλάδα, γιατί τα παιδιά έχουν σχολείο ακόμα. Ίσως κάνουμε ένα μνημόσυνο στην Αγγλία, γιατί υπάρχει πολύς κόσμος στην Ευρώπη και στην Αγγλία που τον αγαπούσε. Το χθεσινό ήταν κάτι δικό μας, για την Ελλάδα και τους ανθρώπους που τον ξέρανε από χρόνια. Ήταν όλοι οι συμμαθητές του, φίλοι και συνεργάτες από τα παλιά τα χρόνια. Για μένα ήταν ο πατέρας μου, ο πιο αγαπημένος μου άνθρωπος. Τι να σας πω; Η ψυχολογία της μητέρας μου είναι πολύ καλή. Θα μείνει εδώ. Όπως σας είπα εγώ θα πηγαινοέρχομαι, οπότε θα με βλέπετε πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ».

Υπενθυμίζεται ότι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τελέστηκε στο Τατόι τρισάγιο, το μεσημέρι της Κυριακής, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Οι συγγενείς του έκπτωτου μονάρχη έφτασαν μαζικά στο Τατόι, ενώ τελευταία κατέφθασε η σύζυγός του. Τα αποκαλυπτήρια του τάφου έγιναν μετά την τελετή, ενώ αποκαλύφθηκε και η επιγραφή στον τάφο του. Η ταφόπλακα γράφει λοιπόν «Κωνσταντίνος Β’ Βασιλεύς των Ελλήνων», την ημερομηνία γέννησης και θανάτου και τη λέξη «Ολυμπιονίκης».

«Ο Θεός αγάπη εστί και ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ» αναγράφεται επίσης στην μαρμάρινη πλάκα, φράση από την επιστολή Α' του Ιωάννη. Η Α' Επιστολή Ιωάννη είναι μία από τις επτά Καθολικές επιστολές της Καινής Διαθήκης.

Κωνσταντίνος Β'
Βασιλεύς των Ελλήνων
Prins af Danmark
Γεν. Εν Αθήναις 2 Ιουν. 1940
Απ. Εν Αθήναις 10 Ιαν. 2023
Ολυμπιονίκης»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...