Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ρέθυμνο: 34χρονη έπεσε θύμα romance scam - Της «έφαγε» 2.500 ευρώ

Όλα τα ρομαντικά όνειρα που έκανε μια 34χρονη γυναίκα από το Ρέθυμνο πιστεύοντας ότι είχε βρει τον άνδρα της ζωής της, έγιναν συντρίμμια λίγο πριν από την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όταν αντιλήφθηκε ότι ο άνδρας που της συστήθηκε ως στρατιωτικός και ήθελε δήθεν να την παντρευτεί ήταν απατεώνας.

Η 34χρονη έπεσε θύμα της γνωστής πλέον απάτης τύπου romance scam, όπου οι δράστες εμφανίζονται διαδικτυακά ως στρατιωτικοί που συνήθως βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία, γνώρισε τον υποτιθέμενο στρατιωτικό στις 20 Ιανουαρίου, πίστεψε τους όρκους αγάπης που της έδινε και τον περίμενε να έρθει από το εξωτερικό για να την ζητήσει σε γάμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Έτσι, δεν υποψιάστηκε κάτι όταν ο «μαϊμού» εραστής της ζήτησε να υπογράψει κάποια χαρτιά ώστε να έρθει μόνιμα στην Κρήτη από την Αμερική, όπου τάχα βρίσκεται. Ακολούθησε τις οδηγίες του ενεργοποιώντας έναν σύνδεσμο που της έστειλε, δήθεν για να συμπληρώσει κάποια στοιχεία σε μεταφορική εταιρεία και στην ουσία παραχώρησε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της στον απατεώνα, ο οποίος μετέφερε από αυτόν 2.500 ευρώ. Η 34χρονη υπέβαλε μήνυση σε βάρος αγνώστου για απάτη και οι έρευνες της Ασφάλειας Ρεθύμνου βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ