Κοινωνία

Πισπιρίγκου: Αποκάλυψη βόμβα! «Επισκέφτηκε τον παθολογοανατόμο και του ζήτησε να αλλάξει τη διάγνωση για τη Μαλένα»

Εν αναμονή των ερωτήσεων του Αλέξη Κούγια στον Μάνο Δασκαλάκη, στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, νέα στοιχεία για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, ο παθολογοανατόμος που από κοινού με τον Νίκο Καρακούκη και τον Νίκο Καλόγρηα, συνέταξε την έκθεση για τη Μαλένα και την Ιριδα, φέρεται να προχώρησε σε αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της ανακρίτριας. 

Σύμφωνα με τον Πέτρο Κουσουλό, ο Εμμανουήλ Αγαπητός που έκανε την ιστολογική εξέταση της Μαλένας, υποστήριξε ενώπιον της δικαστικής λειτουργού ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και τον πίεζε να αποδώσει τον θάνατο της Μαλένας σε αγενεσία φλεβόκομβου, αιτία θανάτου που είχε αποδοθεί και στην Ιριδα. Του επισήμανε μάλιστα, ότι ο ίδιος είχε κάνει λάθος διάγνωση. «Ο κ. Αγαπητός, όταν του τα είπε αυτά η κατηγορούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, έμεινε στήλη άλατος. Αυτό φέρεται να έχει πει χαρακτηριστικά και δεν μπορούσε να καταλάβει πού οφειλόταν αυτή η επίσκεψη της κυρίας κατηγορουμένης» υπογράμμισε ο δημοσιογράφος.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Σύμφωνα με το reader.gr, ο κ. Αγαπητός αναφέρθηκε και στη Χριστίνα Τσάκωνα, την ιατροδικαστή που συνέταξε την πρώτη έκθεση για τη Μαλένα. Οπως είπε ενώπιον της ανακρίτριας, του προκάλεσε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι η ιατροδικαστής ενώ έκανε την εξέταση, πήγαινε και μιλούσε με άλλους παθολογανατόμους και όχι με τον ίδιο παρότι έπρεπε να συνεργαστούν στη συγκεκριμένη υπόθεση και παρότι η εν λόγω ιατροδικαστής ήταν και μαθήτριά του. «Μάλιστα είπε ότι η κυρία Τσάκωνα  έψαχνε να βρει από την αρχή κάποιο μεταβολικό νόσημα το οποίο ενδεχομένως να επέφερε τον θάνατο στη Μαλένα» τόνισε ο ρεπόρτερ, ο οποίος δήλωσε ότι σύμφωνα με τον κ. Αγαπητό το πνευμονικό οίδημα που υπέστη η Μαλένα θα μπορούσε να έχει προκληθεί από ασφυξία καθώς και ότι εάν επρόκειτο για μεταβολικό νόσημα θα είχε εκδηλωθεί από τη γέννηση του παιδιού και όχι στα 3,5 του χρόνια.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η υπερασπιστική γραμμή για την κεταμίνη 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης με κεταμίνη. Από τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια αλλά και από τις δημόσιες τοποθετήσεις της ιατροδικαστού Ουρανίας Δημητρακοπούλου, που στέκεται στο πλευρό της κατηγορούμενης, αρχίζει να ξεκαθαρίζει σιγά, σιγά η άποψη που θα υποστηρίξει κατά τη διάρκεια της δίκης για τις συνθήκες υπό τις οποίες η Τζωρτζίνα έχασε τη ζωή της.

Συγκεκριμένα, ήδη η σύμβουλος ειδικών γνώσεων της 34χρονης έχει τονίσει ότι η κεταμίνη που έχει εντοπιστεί στο σώμα της 9χρονης ήταν σε θεραπευτική συγκέντρωση, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι στο κορίτσι, την ημέρα του θανάτου του, δόθηκαν από τους γιατρούς και άλλες ουσίες, όλες κατασταλτικές για το κεντρικό νευρικό σύστημα. Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Κούγιας υπογραμμίζει πως το κυρίαρχο θέμα είναι αν η κεταμίνη που δόθηκε στην Τζωρτζίνα είναι η αιτία θανάτου της. Από την άλλη πλευρά έμπειροι ιατροδικαστές, που ασχολούνται με την υπόθεση της Πάτρας, αναφέρουν ότι η ποσότητα κεταμίνης που δόθηκε στο 9χρονο κοριτσάκι ήταν θανατηφόρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ