Καβάλα
Κοινωνία

Σχολείο στη Καβάλα: Δασκάλα και νοσηλεύτρια έσωσαν μαθητή από πνιγμό την ώρα του φαγητού

Στιγμές αγωνίας έζησαν μαθητές και δάσκαλοι σε σχολείο της Καβάλας, όταν ένας μαθητής κατέρρευσε την ώρα του πρωινού.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, ο μαθητής του δημοτικού έβαλε μια μεγάλη μπουκιά στο στόμα του, που είχε ως αποτέλεσμα να φράξει την είσοδο του αέρα. Τότε, μια δασκάλα και μια σχολική νοσηλεύτρια, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και με ψυχραιμία κατάφεραν να σώσουν το παιδί.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε με ανάρτησή του, εκπαιδευτικός του σχολείου, ο οποίος, σύμφωνα με το τοπικό σάιτ, αναφέρει:

«Συχνά εμείς οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να διαχειριστούμε στη σχολική μας καθημερινότητα και εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις πέρα από τη χαρά που προσφέρει το σχολείο κι η καθημερινή επαφή με τα παιδιά και ιδιαίτερα εμείς των δημοτικών σχολείων που  έχουμε παιδάκια μικρών ηλικιών όπου η φροντίδα τους απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Είναι ελπιδοφόρο και σημαντικό για μας να αντιλαμβάνονται και οι γονείς το βάρος της ευθύνης που φέρουμε. Δεν μπορώ λοιπόν να μη μοιραστώ ένα περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη όπου ένας μικρός μας μαθητής καθώς έτρωγε το  πρωινό του έβαλε μεγάλη μπουκιά στο στόμα κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα αυτή να φράξει την είσοδο του αέρα.

Με μεγάλη ψυχραιμία η δασκάλα του καθώς κι η σχολική μας νοσηλεύτρια, κατάφεραν με επιδέξιους χειρισμούς να αποφράξουν την δίοδο του αέρα και να σωθεί το παιδί.

Σήμερα η μανούλα του με συγκίνησε τόσο πολύ. Είδα να αγκαλιάζει σφιχτά τη δασκάλα του παιδιού της καθώς και τη σχολική μας νοσηλεύτρια κρατώντας και από ένα δώρο γι αυτές, ενώ κέρασε για όλους μας ένα πλούσιο πρωινό… Δεν ξέρω για σας… για μένα ήταν το ευχάριστο νέο της ημέρας σ’ ένα κόσμο γκρίζο και τοξικό…».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...