Κοινωνία

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ Γιώργος Μπατατούδης, για ακάλυπτες επιταγές και φορολογικές παραβάσεις

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή της Καλλιθέας, ο επιχειρηματίας και παλιός πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπατατούδης.

Η σύλληψη του 77χρονου επιχειρηματία έγινε για ακάλυπτες επιταγές, φορολογικές παραβάσεις και μη καταβολή χρεών στο δημόσιο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μπατατούδης έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, καθώς από το 2019 εκκρεμούσαν σε βάρος του συγχωνευτικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για φυλάκιση 11 χρόνων και ενός μήνα.

Ο συλληφθείς κρατείται στον έβδομο όροφο της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η ενημέρωση της αστυνομίας

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία για τη σύλληψη του Μπατατούδη, αναφέρονται τα εξής: «Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (10-2-2023) στην Καλλιθέα στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 77χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα (11) ετών και ενός (1) μηνός, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, της φορολογικής νομοθεσίας και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο 77χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, προέβαινε σε απάτες κατ’ εξακολούθηση, εξέδιδε ακάλυπτες επιταγές και δεν απέδιδε έγκαιρα τους αναλογούντες φόρους και τις εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές προς το ελληνικό δημόσιο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...