Κοινωνία

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Εύβοια: Κοριτσάκι με υψηλό πυρετό εσπευσμένα στο Παίδων – Εκχιονιστικά άνοιγαν τον δρόμο

Εν μέσω χιονιά και των μεγάλων προβλημάτων από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» στην Εύβοια, ένα κοριτσάκι από την Αγία Άννα χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παίδων, καθώς είχε πολύ υψηλό πυρετό.

Την ίδια στιγμή, η κακοκαιρία έχει παραλύσει τις μετακινήσεις, καθώς το οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία είναι δυσπρόσιτο.

Μάλιστα, λόγω των πολύ πυκνών χιονοπτώσεων οι Αρχές αναγκάστηκαν να αποκλείσουν σημείο του δρόμου για να αποφευχθεί τυχόν ατύχημα. Ωστόσο, ο δρόμος χρειάστηκε να ανοίξει εσπευσμένα, νωρίτερα, καθώς έπρεπε να μεταφερθεί η ανήλικη στην Αθήνα, σύμφωνα με το evima.

Επί ποδός δήμοι και Περιφέρεια

Παράλληλα, σε ολόκληρη την Εύβοια, επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία των δήμων και της Περιφέρειας προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους καθώς η χιονόπτωση κατά διαστήματα είναι έντονη. Κλειστός παραμένει ο δρόμος στο επαρχιακό δίκτυο Λεπούρων – Καρύστου από τους Ζάρακες και κάτω, καθώς η διεξαγωγή των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
 

Παράλληλα σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα χωριά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και του δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας καθώς από χθες το μεσημέρι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, διότι λόγω της έντονης χιονόπτωσης συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούν να πλησιάσουν στα σημεία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει από χθες το χωριό Μαυρόπουλο στο όποιο έχει μεταφερθεί γεννήτρια, καθώς υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ