χειροπέδες
Κοινωνία

Ηράκλειο: Για διακίνηση ναρκωτικών κατηγορείται ανήλικος

Αντιμέτωπος με δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών βρίσκεται ένας ανήλικος τον οποίο σταμάτησαν για έλεγχο οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το βράδυ της Πέμπτης στο Ηράκλειο και βρήκαν στην κατοχή του εννέα «φιξάκια» με συνολικά δέκα γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης βάρους από ένα ως 1,7 γραμμαρίου.

Ο έφηβος με καταγωγή από την Αλβανία, που δεν έχει κλείσει ακόμη τα 17, συνελήφθη και προσήχθη στην Δίωξη Ναρκωτικών, όπου ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή του ήταν για δική του χρήση. Όμως, δεν έπεισε τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου στον οποίο οδηγήθηκε και του απήγγειλε κακουργηματική κατηγορία, ενώ και ο 40χρονος πατέρας του κατηγορείται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Ο ανήλικος δήλωσε μετανιωμένος στην απολογία του στην ανακρίτρια και υποστήριξε πως αποφάσισε να κάνει για πρώτη φορά χρήση κάνναβης μαζί με φίλους του, για να τη δοκιμάσουν και ότι δεν την αγόρασε για να την πουλήσει. Στη συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο η επιμέλειά του ανατέθηκε στην κοινωνική λειτουργό ως αναμορφωτικό μέτρο.


Η «Laika» οδήγησε σε τρεις συλλήψεις

Χειροπέδες σε τρεις νεαρούς πέρασαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, καθώς κατά τον έλεγχο που τους έκαναν στην Αλεξανδρούπολη με την βοήθεια της σκυλίτσας ανίχνευσης ναρκωτικών «Laika», βρήκαν στην κατοχή τους τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 17,1 γραμμαρίων.
Στη συνέχεια, το λαγωνικό ερεύνησε τα σπίτια τους και σε ένα από αυτά ξετρύπωσε άλλη μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη χρηματικό ποσό, ένα καταγραφικό σύστημα συνδεδεμένο με κάμερες κλειστού κυκλώματος και κινητά τηλέφωνα. Οι δράστες προσήχθησαν στην Ασφάλεια που διενεργεί προανάκριση Αλεξανδρούπολης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ