Κοινωνία

Καιρός meteo: Ανεβαίνει η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, με τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τοπικές βροχές είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα δυτικά και βόρεια, ενώ παροδικές και τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και πιθανώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 14, στην Ήπειρο από -5 έως 12 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -6 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 14, στα Επτάνησα από 2 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από -1 έως 12, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με πιθανότητα για τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι τοπικά έως 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ