απάτη
Κοινωνία

Κουκάκι: Σπείρα εξαπατά ηλικιωμένους με πρόσχημα χρέη των παιδιών τους

Θύματα μιας σπείρας αδίστακτων απατεώνων καταγγέλουν πως έχουν πέσει αρκετοί ηλικιωμένοι το τελευταίο διάστημα στο Κουκάκι και την Καλλιθέα με τους δράστες να τους προσεγγίζουν προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα για δήθεν χρέη των παιδιών τους.

Σε μια περίπτωση, μάλιστα, οι απατεώνες δεν δίστασαν να βάλουν έναν 83χρονο στο αυτοκίνητό τους και να τον οδηγήσουν από το Κουκάκι μέχρι τη λεωφόρο Βουλιαγμένης για να τους δώσει τη σύνταξή του.

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, στην περιοχή του Κουκακίου. Ο ηλικιωμένος βγήκε από το σπίτι του και στη γωνία τον περίμεναν δύο άγνωστοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 40 ετών.

Αρχικά, του έκαναν λόγο για μια οικονομική διαφορά που είχαν με τα παιδιά του. Αφου ζήτησαν από τον 83χρονο να συμπληρώσει κάποια έγγραφα για δήθεν χρήματα που θα έπαιρνε η οικογένειά του τον έπεισαν να μπει στο αυτοκίνητό τους και ξεκίνησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, το θύμα έδωσε στους απατεώνες την ταυτότητά του και έγραψαν τα στοιχεία. Παράλληλα, τον ρώτησαν για τα ονόματα και τις διευθύνσεις των παιδιών του.

Προκειμένου να τον πείσουν προσποιήθηκαν πως τηλεφωνούν στην κόρη του για να του εξηγήσει η ίδια την υπόθεση. Αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος των απατεώνων καθώς ο 83χρονος δεν πίστεψε πως η κόρη του απάντησε τόσο άμεσα στην κλήση.

Ο ηλικιωμένος άρχισε να φωνάζει «ανοίξτε μου την πόρτα, αφήστε με να κατέβω» ενώ το ζευγάρι στην προσπάθειά του να αποσπάσει χρήματα τον ρωτούσε πόσα λεφτά έχει στην τράπεζα.

Μόλις ο 83χρονος κατάφερε να βγει από το αμάξι συνειδητοποίησε πως βρισκόταν έξω από μια τράπεζα, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Αμέσως, κατάλαβε πως οι απατεώνες τον πήγαιναν στο υποκατάστημα με σκοπό να τους δώσει τη σύνταξή του.

Η οικογένεια του 83χρονου κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία λέγοντας πως άγνωστοι τηλεφωνούσαν στο σπίτι του ηλικιωμένου και του μιλούσαν για παρόμοιες υποθέσεις.

Η ίδια καταγγελία έγινε και από έναν ηλικιωμένο στην Καλλιθέα ο οποίος ανέφερε πως άγνωστοι αποπειράθηκαν τρεις φορές να του αρπάξουν χρήματα προσεγγίζοντάς τον με πρόσχημα οικονομικές συναλλαγές που έχουν με τα παιδιά του.

Οι Αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για οργανωμένη σπείρα που δρα στην περιοχή και βάζει στο στόχαστρο ηλικιωμένους τους οποίους παρακολουθεί στενά προτού τους πλησιάσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ