Κοινωνία

Μέτσοβο: Άγρια άλογα δίνουν μάχη επιβίωσης στο χιόνι

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πολίτικης Προστασίας για την μεταφορά ζωοτροφών, που τοποθετούνται σε διάφορα σημεία για να σωθούν τα ζώα, που κινδυνεύουν από το κρύο και την ασιτία.

40 μηχανήματα σε επιφυλακή στο Μέτσοβο

Σφοδρή είναι η χιονόπτωση στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων. Στο Μέτσοβο το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 15 εκατοστά, ενώ στα λευκά ντύθηκαν η Μηλιά Μετσόβου, η Βοβούσα το Συράκο στα Τζουμέρκα και πολλά χωριά του Ζαγορίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας από Ιωάννινα για Τρίκαλα

Από τις 04:00 τα χαράματα δεν διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εγνατία στο ύψος της Παμβώτιδας για βαριά οχήματα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία στην Ήπειρο, μετά και την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν την περιοχή.

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας στα Ιωάννινα ενημέρωναν από τις 04:00 τους οδηγούς των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο ύψος του κόμβου της Παμβώτιδας, ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για Κοζάνη, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά τον δρόμο από το Μαλακάσι προς τα Τρίκαλα, όπου τα εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν τον δρόμο ανοιχτό, ενώ δεν κυκλοφορούν ούτε εκεί τα βαρέα οχήματα. Η απόφαση να απαγορευτεί η κυκλοφορία στης νταλίκες πάρθηκε μετά από πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Μαλακάσι, όπου δίπλωσε νταλίκα.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ