Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Έτσι τρύπωσαν οι δράστες στο κοσμηματοπωλείο

Κοσμήματα χιλιάδων ευρώ κατάφεραν να αρπάξουν οι δράστες της διάρρηξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των ιδιοκτητών, τα άτομα που κατάφεραν να εισβάλουν με τη μέθοδο του «ριφιφί» στην επιχείρηση που βρίσκεται στην οδό Εγνατία 29, πήραν δεκάδες κοσμήματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 35.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι δράστες φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν την εγκαταλελειμμένη στοά της Κολόμβου, στην οδό Εγνατία, προκειμένου να βρουν τρόπο και να «μπουκάρουν» στο κοσμηματοπωλείο.

Στις εικόνες που δημοσιεύει το protothema.gr φαίνεται η μεγάλη τρύπα που κατάφεραν να ανοίξουν χρησιμοποιώντας διαφορά εργαλεία, σε κλειστό μαγαζί εντός της στοάς, προκειμένου να φτάσουν στον εσωτερικό χώρο της επιχείρησης.
 

Περίπου 01.30 που πραγματοποίησαν τη διάρρηξη και με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη Θεσσαλονίκη, δεν υπήρχε κάνεις για να αντιληφθεί τις κινήσεις του και έτσι είχαν άνεση χρόνου για να καταφέρουν να σκάψουν ανενόχλητοι και να βρεθούν μέσα στο κοσμηματοπωλείο.

Μπαίνοντας στο κατάστημα, φαίνεται πως λεηλάτησαν διάφορους χώρους για να βρουν τη λεία τους ενώ αδειασαν με γρήγορες κινήσεις πολλές προθήκες κοσμημάτων, παίρνοντας χρυσαφικά, ρολόγια και ο,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, φαίνεται πως αποχώρησαν με τον ίδιο τρόπο που εισήλθαν, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ειδοποιήθηκε από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης όταν του ήρθε σήμα ότου χτυπάει ο συναγερμός. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα, στο τηλεφωνικό κέντρο κάλεσε και δεύτερος υπεύθυνος καταστήματος κοντινού καταστήματος, για το συναγερμό που ηχούσε.

Πάρα την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, τον αποκλεισμό του χώρου και τις έρευνες που ξεκίνησαν άμεσα, οι δράστες κατάφεραν να τραπουν σε φυγή. Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστο αν στο κατάστημα εισέβαλε ένα άτομο ή περισσότερα, ωστόσο θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως στη διάρρηξη συμμετείχαν τουλάχιστον δύο άτομα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ενώ αστυνομικοί της Σήμανσης συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία. Παράλληλα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης και κοντινών καταστημάτων.
 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ