Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ε-mail για βόμβα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και 6 νοσοκομεία: Eστάλη e-mail για βόμβα

Νεότερη ενημέρωση

Έρευνες για τον εντοπισμό του αποστολέα των επτά απειλητικών email για βόμβες στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» και έξι νοσοκομεία της Αττικής διεξάγει η αστυνομία μετά τη λήξη συναγερμού από τις έρευνες που προηγήθηκαν και από τις οποίες πρόεκυψε ότι πρόκειται για φάρσες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αποστολέας των ηλεκτρονικών μηνυμάτων στο αεροδρόμιο των Σπάτων και τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Τζάνειο, Παμμακάριστος, Ερρίκος Ντυνάν, Παίδων και Γ. Γεννηματάς ήταν κοινός.

Η απειλή κρίθηκε από την ΕΛΑΣ ως «κίτρινη», όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, και γι' αυτό υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση με αστυνομικούς, άνδρες των ΤΕΕΜ και ειδικά εκπαιδευμένους στον εντοπισμό εκρηκτικών σκύλους να συμμετέχουν στις έρευνες και στα επτά κτήρια.

Η εκτίμηση των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που χειρίζονται την υπόθεση είναι ότι θα καταφέρουν να εντοπίσουν τον κοινό αποστολέα των email που αναστάτωσαν τόσο το αεροδρόμιο όσο και τα νοσοκομεία όπου ασθενείς χρειάστηκε να βγουν από τα δωμάτιά τους προκειμένου να διεξαχθούν οι έρευνες της ΕΛΑΣ.
 

Αρχικό κείμενο

Συναγερμό στην αστυνομία και αναστάτωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έξι νοσοκομεία προκάλεσαν το πρωί της Τρίτης (24/1) απειλητικά e-mail για τοποθέτηση βόμβας σε κάποιον από τους χώρους τους, τα οποία αποδείχθηκαν, τελικά, φάρσα επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση των αξιωματικών της ΕΛΑΣ που χειρίστηκαν τις υποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο e-mail στο οποίο γινόταν αναφορά στο Ισλάμ υπήρχε η απειλή «θα ανατινάξουμε όλο το αεροδρόμιο»,

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο ηλεκτρονικό μήνυμα δεν περιγραφόταν συγκεκριμένος χώρος του αεροδρομίου με τις αστυνομικές δυνάμεις και τα ΤΕΕΜ που έσπευσαν εκεί δεν μην εντοπίζουν κάτι ύποπτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ίδιο e-mail στάλθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Τζάνειο, Γ. Γεννηματάς, Παμμακάριστο, Ερρίκος Ντυνάν και Παίδων

Στα νοσοκομεία που έλαβαν το απειλητικό email επικρατεί αναστάτωση με όσους μπορούν να έχουν βγει από τα κτήρια.

Η αστυνομία εκτιμά, πάντως, ότι πρόκειται για φάρσα και δεν θα υπάρξει κάτι όπως συνέβη και στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...