ψευτογιατρός
Κοινωνία

Ψευτογιατρός: Από 3 δωρεές ασθενών του το οικόπεδο του «φτωχόσπιτου»

Βαριά μεταλλική πόρτα διαθέτει το σπίτι του ψευτογιατρού στα Καλύβια που σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια είναι «φτωχόσπιτο των 100 τ.μ». Το σπίτι φυλάσσεται από κάμερες,έχει μια τεράστια μάντρα, είναι πολύ μεγαλύτερο από 100 τετραγωνικά μέτρα και έχει αποκτηθεί από 3 δωρεές, δηλαδή, δεν έχει αγοραστεί. Η πρώτη δωρεά το 2000, η δεύτερη το 2002 και η τρίτη το 2010.

Η κόρη του πρώτου δωρητή, μιλώντας στον Tlive, είπε πως έκανε τη δωρεά ο πατέρας της για να σωθεί η μητέρα της. Μάλιστα η ασθενής που έπασχε από σκλήρυνση και πέθανε το 2004, ταξίδεψε μέχρι και την Γερμανία για τις θεραπείες. Ακολουθούσε μόνο τις συμβουλές του και δεν έκανε θεραπεία άλλων γιατρών, μέχρι που πέθανε.  «Ήταν δίπλα της μέχρι τέλους, της στεκόταν και τον εμπιστευόταν» είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα.  «Δεν είχε καταλάβει ότι είναι απατεώνας». Οι επόμενες δύο δωρεές δόθηκαν στα δύο παιδιά του ψευτογιατρού. 

Η συμβολαιογράφος Χριστίνα Μάνδρου εξηγεί πως οι άνθρωποι αντί να του δίνουν λεφτά, γιατί δεν είχαν, αναγκάστηκαν να του δίνουν οικόπεδα, δηλαδή να μεταβιβάσουν την ακίνητη περιουσία τους. Ο Διονύσης Τριανταφύλλου κατηγορείται για απάτη κατ' εξακολούθηση, ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, βαριά σκοπούμενη βλάβη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  • απάτη κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και από κοινού, με ζημία που προκλήθηκε και σκοπήθηκε και υπερβαίνει το ποσό των 120.000 από κοινού και που οι δράστες με τις μερικότερες πράξεις τους απέβλεπαν στο συνολικό περιουσιακό όφελος που προκύπτει από την κατ’ εξακολούθηση τέλεση και την συνολική περιουσιακή βλάβη,
  • ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,
  • απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,
  • βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή από κοινού,
  • νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με τη μορφή της απόκρυψης όσον αφορά στη χρήση περιουσίας ή τον τόπο, όπου αυτή βρίσκεται, εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα και που το αντικείμενο της νομιμοποίησης υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ και που ο δράστης ασκεί τέτοιου είδους δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, οι οποίες φέρεται να τελέστηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, τουλάχιστον από το έτος 2009.

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως ο εντολέας του διαμένει σε ένα «φτωχόσπιτο», αναφέροντας πως δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις και πως η εικόνα των χρημάτων και της χλιδής δημιουργήθηκε από το ΜΜΕ. Παράλληλα, αποκάλυψε πως ο 65χρονος διετέλεσε για χρόνια φυσιοθεραπευτής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν εκατοντάδες αθλητές και πρόσωπα με αξιοπιστία που αν χρειαστεί θα καταθέσουν υπέρ του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ