Κοινωνία

Ψευτογιατρός: Η καταγγελία που ξεκίνησε την έρευνα – Εκτίμηση για πάνω από 40 θύματα

Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του ψευτογιατρού από τα Καλύβια συνεχίζονται με τις καταγγελίες που έρχονται στο φως να προκαλούν σοκ για τον τρόπο που εκμεταλλευόταν την ελπίδα των θυμάτων του προκειμένου να γίνουν καλά.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον 66χρονο από τα Καλύβια που παρίστανε τον νευρολόγο με την αστυνομία όπως αναφέρει η ΕΡΤ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες καταγγελίες από τη στιγμή που δόθηκαν τη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

Δεν αποκλείεται λένε αστυνομικές πηγές ο αριθμός των θυμάτων να τριπλασιαστεί. Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες είναι 15, με πέντε από αυτούς του ασθενείς να έχουν καταλήξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μεταξύ συγκλονίζει η μαρτυρία θύματος στην ΕΡΤ, καθώς πρόκειται για την καταγγελία μέσα από την οποία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

«Ζήσαμε έναν Γολγοθά»

Όλα ξεκίνησαν το 2016 όταν η μητέρα μίας κοπέλας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του 66χρονου καθώς όπως λέει η ίδια, της είχε αποσπάσει πάνω από 135.000 ευρώ προκειμένου να χορηγεί στην κόρη της τα βλαστοκύτταρα η οποία είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και τότε τον κατήγγειλε.

«Ο άνθρωπος αυτός χρησιμοποιούσε την απάτη και εκμεταλλευόταν τα άτομα στη θέση της κόρη μου. Χορηγούσε δήθεν μία πρωτοποριακή θεραπεία σε συνεργασία με έναν Γερμανό γιατρό. Κάνανε μια εξέταση τα άτομα στη Γερμανία και μετά τους χορηγούσε κάποια φιαλίδια και τα προετοίμαζε για τα βλαστοκύτταρα. Αυτός επέμενε ότι θα γίνει τελείως καλά. Ζήσαμε έναν Γολογοθά μέσα στο σπίτι, το παιδί τον είχε πιστέψει ότι θα την κάνει καλά. Εγώ είχα τις αντιρρήσεις μου από την αρχή, θεωρούσα ότι είναι απατεώνας» είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με όσα είπε σταμάτησε και την δουλειά της για να είναι κοντά στο παιδί. «Συστήθηκε ως φυσιοθεραπευτής και μετά συστηνόταν ως νευρολόγος».

Από εκεί και πέρα πολλά και σημαντικά είναι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αναφέρουν ότι γιατροί είχαν ενημερώσει τους ασθενείς ότι επιδεινώνεται η υγεία τους. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται και οικονομικός έλεγχος μετά από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ