Κοινωνία

Τέως βασιλιάς: «Πλημμύρισε» από στεφάνια ο χώρος γύρω από το μνήμα στο Τατόι

Γεμάτος από στεφάνια είναι ο χώρος στον οποίο ετάφη την Δευτέρα (16/1) ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στο Τατόι δίπλα στους γονείς του.

Το μνήμα του Κωνσταντίνου είναι σκεπασμένο από τα στεφάνια των πέντε παιδιών του και της συζύγου του, Άννας-Μαρίας, όπου ξεχωρίζουν τα λουλούδια μιγκέ που «σφράγισαν» την κοινή τους ζωή.

Δίπλα ακριβώς έχουν αποτεθεί τα στεφάνια που έστειλαν συγγενείς, φίλοι και άλλοι προσκεκλημένοι στην κηδεία που τελέστηκε στην Μητρόπολη Αθηνών χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα λουλούδια μιγκέ

Οι λεπτές λευκές καμπανούλες με το φίνο άρωμα που κοσμούσαν το στεφάνι της Άννας-Μαρίας στην κηδεία, αποτελούσαν τον Σεπτέμβριο του 1964 και την νυφική ανθοδέσμη στον γάμο της με τον 24χρονο τότε διάδοχο Κωνσταντίνο.


Η οδηγία που δόθηκε ενόψει της κηδείας του Κωνσταντίνου ανέφερε «ένα στεφάνι κατασκευασμένο μόνο από λουλούδια μιγκέ και μια κορδέλα που να γράφει "Η Αγαπημένη σου Αννα Μαρία"».

Το «Δάκρυ της Παναγιάς» ή αλλιώς «Κρίνο της Κοιλάδας» είναι το λουλούδι μιγκέ, με το έντονο, ιδιαίτερο, εκλεπτυσμένο άρωμά του και τη λεπτή, φίνα εμφάνισή του. Η λέξη μιγκέ είναι γαλλική (muguet) και οι ολάνθιστες καμπανίτσες του θεωρούνται γούρι και σύμβολο ευτυχίας για τους Γάλλους. Σύμφωνα με ένα μύθο, το αηδόνι δεν κελαηδάει αν πρώτα δεν ανθίσει το μιγκέ. Στη συμβολική γλώσσα των λουλουδιών συμβολίζει την επιστροφή στην ευτυχία.

Δείτε φωτογραφίες από το Τατόι παρακάτω

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή