Κοινωνία

Σαν σήμερα η φονική επίθεση της «17Ν» με το γνωστό 38άρι στον αντιεισαγγελέα Ταρασουλέα

Οκτώ μέρες μετά τη φονική επίθεση κατά του εισαγγελέα Κώστα Ανδρουλιδάκη, η «17 Νοέμβρη», στις 18 Ιανουαρίου το 1989, πυροβολεί στα πόδια και τραυματίζει τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Ταρασουλέα.

Ήταν λίγα μετά τις 20:00 το βράδυ, όταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης βρήκαν τον Παναγιώτη Ταρασουλέα λίγο παρακάτω από το σπίτι του στο Μαρούσι, πυροβολώντας τον με το ίδιο 38άρι-το περίφημο περίστροφο της «17Ν» που είχε βρεθεί στην κατοχή του Σάββα Ξηρού- με το οποίο είχαν επιτεθεί και στον εισαγγελέα Ανδρουλιδάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην προκήρυξη της, η «17 Νοέμβρη» καταλόγιζε στον Παναγιώτη Ταρασουλέα ότι είχε εκδώσει απαλλακτικό βούλευμα για την οικογένεια Ανδρεάδη, πρώην ιδιοκτήτρια ναυπηγείων και τράπεζας, όταν τα μέλη της είχαν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για σκάνδαλα στις επιχειρήσεις αυτές.

Από την άλλη, ο Τύπος της εποχής έκανε λόγο για «συντονισμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών», κυρίως για να «αποθαρρυνθούν να ερευνήσουν σε βάθος τις υποθέσεις τρομοκρατίας».

Ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στον Τύπο της εποχής ότι «βρισκόταν σε εξέλιξη οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης», καθώς λίγο πριν είχε σκοτωθεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Βερνάρδος, την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει η οργάνωση «1η Μάη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ