Βασιλείς Ευρώπη
Κοινωνία

Κηδεία Γλύξμπουργκ: Κωνσταντίνος: 14 μέλη της βασιλικής οικογένειας θα παραστούν -Αύριο στις 06:00 θα βγει η σορός για προσκύνημα

Στην Αθήνα έφτασαν την Κυριακή ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη βασίλισσα Λετίθια, ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος-Γουστάβος με τη βασίλισσα Σίλβια, η βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε με τον γιο τος, πρίγκιπα-διάδοχο Φρίντριχ και την πριγκίπισσα Ματθίλδη (αδελφή της βασίλισσας της Δανίας και της Άννας-Μαρίας), αλλά και ο πρίγκιπας-διάδοχος της Νορβηγίας Χαακόν με την πριγκίπισσα Μέτε-Μαρίν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην κηδεία αναμένονται, ακόμα, ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου Χένρι, ο βασιλιάς Βίλεμ-Αλεξάντερ της Ολλανδίας με τη βασίλισσα Μαξίμα και τη βασιλομήτορα της Ολλανδίας, η πριγκίπισσα Άννα της Μεγάλης Βρετανίας, αδελφή του Καρόλου, ως εκπρόσωπος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, καθώς και ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος.

Σε ό,τι αφορά τον πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, σύμφωνα με πληροφορίες ποτέ δεν ετέθη θέμα να παραστούν στην κηδεία. Η βρετανική βασιλική οικογένεια, όπως προαναφέρθηκε, θα εκπροσωπηθεί από την πριγκίπισσα Άννα και κάποια χαμηλότερα -στην ιεραρχία της οικογένειας- μέλη με τα οποία διατηρούσε σχέσεις ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Επίσης, στην πρωτεύουσα βρίσκονται η Αικατερίνη και ο Αλέξανδρος της Σερβίας, η Μαρία Βλαδιμίροβνα της Ρωσίας (κόρη του Μέγα Δούκα Βλαδίμηρου Κυρίλλοβιτς της Ρωσίας και τιτουλάρια αυτοκράτειρα της Ρωσίας που ζει στην Ισπανία), ο πρώην πρίγκιπας της Ρουμανίας, Ράντου, αλλά και εκπρόσωποι της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ