κηδεία
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Μια μέρα ως την κηδεία – Ποιοι θα σηκώσουν το φέρετρο

Η τελική πρόβα της κηδείας έγινε το απόγευμα της Κυριακής, και επί της ουσίας ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες από την οικογένεια για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Aπό το πρωί οι σύζυγοι του Παύλου και του Νικόλαου φρόντισαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για το δείπνο των πρώτων καλεσμένων.

Την ίδια ώρα, οι γιοι του εκλιπόντος, Νικόλαος και Φίλιππος, από το ξενοδοχείο περπάτησαν ως τη Μητρόπολη και επισκέφτηκαν τον πατέρα Θωμά Συνοδινό με τον οποίο είχαν μια ολιγόλεπτη συζήτηση για την τελετή.

Η εξόδιος ακολουθία είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και δώδεκα Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Παύλος και ο Νικόλαος μαζί με τα εγγόνια από τον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο και έκαναν τη τελική πρόβα για την αυριανή κηδεία του τελευταίου μονάρχη της Ελλάδας.

Όπως είναι προγραμματισμένο, είναι αυτοί που θα σηκώσουν το φέρετρο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου ως τον ναό της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έναν από τους επικήδειους θα εκφωνήσει ο πρωτότοκος γιος του, Παύλος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ