Κοινωνία

Καμερουνέζος διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία στη Ρόδο και από εκεί σε «άτυπο ξενώνα» στην Αθήνα

Εντοπίστηκε μετά από επιχείρηση του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης στην περιοχή της Αθήνας, “άτυπος ξενώνας” όπου αποκρύπτονταν μετανάστες μέχρι τη διοργάνωση της προώθησής τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Συνελήφθη 40χρονος διακινητής.

Σύμφωνα με το News247.gr, συνελήφθη, χθες μεσημέρι, στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ένας 40χρονος Καμερουνέζος μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση διαμονής αλλοδαπών που στερούνται νόμιμων εγγράφων, κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και πλαστογραφία.

Έπειτα από αξιοποίηση και ανταλλαγή πληροφοριών με τις αρχές ευρωπαϊκής χώρας μέσω του διαύλου της Europol της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης στην περιοχή της Αθήνας, όπου εντοπίστηκε «άτυπος ξενώνας» απόκρυψης μεταναστών και συνελήφθη ο 40χρονος αλλοδαπός.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα το εγκληματικό κύκλωμα διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία στη Ρόδο και έπειτα στην Αθήνα. Στη συνέχεια, οι παράτυποι μετανάστες αποκρύπτονταν στον άτυπο «ξενώνα» που διατηρούσε ο 40χρονος μέχρι τη διοργάνωση της προώθησής σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξυπηρετώντας την εγκληματική δραστηριότητα του κυκλώματος.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν εντός του οικήματος και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την είσοδό και παραμονή τους στη χώρα. Κατασχέθηκαν δύο διαβατήρια τρίτων προσώπων και πλαστή άδεια διαμονής.

Η συγκεκριμένη υπόθεση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και στο πλαίσιο δράσης 2.2 του προγράμματος EMPACT για την καταπολέμηση της παράνομης προώθησης μεταναστών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...