Κοινωνία

Λαμία: 29 χρόνια φυλακή στο δικηγόρο που βίαζε τα εγγόνια του – Επιμένει στην αθωότητά του

Παρέμεινε η ποινή κάθειρξης των 29 ετών στον 74χρονο – σήμερα – Λαμιώτη δικηγόρο που κατηγορείται για το βιασμό των εγγονιών του, υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο τον Ιούνιο του 2018.

Με ομόφωνη απόφασή του, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας διατήρησε την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα από το ΜΟΔ Άμφισσας, χωρίς να αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του προηγούμενου σύννομου βίου αλλά και της καλής διαγωγής μετά την πράξη. Επισημαίνεται ότι εκτιτέα ποινή είναι τα 20 έτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιμένει ότι είναι αθώος

Όπως και στη δίκη σε πρώτο βαθμό ο δικηγόρος υποστήριξε ότι είναι αθώος και επικαλέστηκε το στοιχείο ότι δε βρέθηκε δικό του DNA στα παιδιά.

Από την άλλη τόσο οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας όσο και τα λοιπά στοιχεία, όπως οι πραγματογνωμοσύνες ψυχολόγων και η ιατροδικαστική έκθεση, πιστοποιούν την κακοποίηση των παιδιών, σύμφωνα με το Δικαστήριο.

Σε αυτά που ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα ξεχωρίζουν οι περιγραφές για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόντουσαν τα δύο παιδιά ηλικίας 7 και 9 ετών, ειδικά μετά το χαμό της προγιαγιάς τους.

Οι δασκάλες μάλιστα κατέθεσαν ότι η μικρή παραπονιόταν ότι έχει φαγούρα στο ευαίσθητο σημείο αλλά και σε όλο της το κορμάκι, καθώς μεταξύ άλλων έφερε τσιμπήματα από ψύλλους! Το Μάιο του ’18 μάλιστα η μία εξ αυτών έκανε ανώνυμη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ ο διευθυντής του Σχολείου προχώρησε ο ίδιος σε καταγγελία στην Εισαγγελία Λαμίας από όπου ξεκίνησε η έρευνα.

Που βρίσκονται σήμερα τα δύο παιδάκια

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr το μεν κοριτσάκι σήμερα βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια, ενώ το αγοράκι που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, φιλοξενείται σε Δομή εκτός Φθιώτιδας. Ο 74χρονος θα επιστρέψει και πάλι στις Φυλακές Γρεβενών για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...